Wat is Mediahuis Nijmegen?

Het medium voor en door leerlingen

Wat is het?

Het Mediahuis Nijmegen schrijft en filmt voor en door leerlingen nieuws en nieuwtjes van het Canisius College en Nijmegen. Het Mediahuis zorgt ook voor licht en geluid op de feesten, de musical en bijeenkomsten in school. We schrijven, fotograferen, filmen en we zorgen ervoor dat dat ook technisch voor elkaar komt. We zorgen voor het juiste geluid en licht. Om het te doen is leuk en om het resultaat op de site, drie keer per jaar op papier en in de zaal te zien is voor jou, voor alle leerlingen, ouders en docenten leuk en interessant.

Wat ga je doen?

Je gaat binnen en buiten de school op onderzoek uit, je werkt samen met medeleerlingen, docenten en anderen. En je ziet ook achter de schermen hoe alles werkt. Zeker omdat veel oud-leerlingen van het CC in de media werken krijg je gastcolleges op school en trek je erop uit om te zien hoe het er bijvoorbeeld aan toegaat op redacties van bladen en bij mediabedrijven.

Doen?

Altijd al journalist willen worden? Of bij de TV, radio of een festival willen werken?

Bij het Mediahuis word je begeleid naar het beroep journalist, editor, uitgever, presentator, cameraman/vrouw, DJ of technische ondersteuner. Als jij wilt schrijven, editen, filmen, als DJ aan de slag wilt of als je met draadjes en knopjes van licht en geluid bezig wilt zijn: meld je aan! Dit wordt echt leuk!

Een mailtje aan info@mediahuisnijmegen.nl is voldoende: geef even je naam aan en in welke klas je zit. En wat je in het Mediahuis wilt doen. Dat mag heel kort: we nemen contact met je op en bespreken wat jij wilt en wat allemaal kan!