Terwijl de docenten zich buigen over stapels eindexamenwerk, volop overleggen met de tweede corrector en duimen dat de N-term voor hun vak vooral boven de 2 uitkomt, genieten de examenleerlingen van hun vrijheid en de hoge temperaturen. Nog een weekje en dan kan het feest pas echt beginnen.

Hoofdredactrice van het Mediahuis is één van hen en in haar laatste column neemt zij ons mee in deze spannende tijd, blikt al een beetje terug op haar schoolleven en heeft tips voor de nieuwkomers!

Door Lena van Donzel

Einde van een schoolcarrière of begin tijdvak 2! Bijna zover!

Het schooljaar is voorbij voor de examenleerlingen. Hopelijk voor hen ook de hele middelbare schooltijd. Aankomende donderdag 10 juni krijgen wij onze uitslag en nu de coronamaatregelen worden versoepeld zullen veel van ons helemaal losgaan. De mensen die dan te horen krijgen dat ze nog niet geslaagd zijn, hebben nog twee herkansingen en een vak om weg te strepen. Ook hebben sommigen nog een tweede en misschien wel een derde tijdvak. Kortom, de examenperiode is nog volop aan de gang, terwijl hopelijk veel van ons na 10 juni klaar zullen zijn.

Einde van het coronatijdberk of begin eindexamenfeesten! Bijna zover!

Naast het einde van de middelbare schooltijd voor velen van ons, zal het einde van de coronaperiode ook spoedig arriveren. De versoepelingen van de maatregelen zullen veel van ons goed uitkomen. Zo zullen we weer naar de bioscoop kunnen volgende week en zullen we weer met meer mensen naar buiten en op het terras mogen zitten. Er zal dus een hele mooie tijd aanbreken deze zomer, waarin veel mogelijkheid is tot feesten of juist binnen zitten en gamen (als je daarvan houdt). Maar ook zal er een nieuwe tijd aanbreken voor onze aanstaande brugpiepers en examenleerlingen: een nieuwe school.

Einde van middelbare schooltijd of begin middelbare schooltijd! Bijna zover!

Voor de huidige groep 8 leerlingen en aanstaande Canisianen heb ik nog een paar tips:

    1. Doe mee aan buitenschoolse activiteiten: het helpt je meer mensen te leren kennen.
    2. Doe normaal tegen je docenten, want dan doen ze ook normaal tegen jou.
    3. Wees niet bang om te veranderen van school, die nieuwe vrienden heb je zo gemaakt.

Hopelijk is dit ook voor mij de laatste keer dat ik toetsen heb gemaakt. Ik zou ook alle eindexamenleerlingen die slagen dit jaar veel plezier willen wensen met de studies die zij hebben gekozen (en mensen met een tussenjaar veel plezier met de vrije tijd), de mensen die nog een aantal jaartjes op deze school moeten spenderen succes willen wensen en de mensen die volgend jaar beginnen op deze school heel veel plezier met de start van een nieuwe ervaring willen wensen.

Hopelijk zie ik jullie volgend jaar alleen nog maar bij het eventuele helpen bij de buitenschoolse activiteiten. Veel plezier met de laatste loodjes en geniet van jullie zomervakantie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here