Canisianen voor Canisianen! Al lijkt er een lichtpuntje aan de horizon te schijnen met een vaccin tegen Covid-19, voor een groep leerlingen van het Canisius College was er reden genoeg om de mensen in de zorg te bedanken en een hart onder de riem te steken. Vandaag speelden zij even voor Sinterklaas en toogden zij naar het CWZ met een zak vol gedichten, kaartjes, brieven en heel veel pepernoten!

Famke Buwalda en Sophie Paulis gingen mee om verslag te doen van deze warme actie, georganiseerd in het kader van het project ‘Moneymakers’. https://www.canisiuscollege.nl/onderwijs/projecten/

Door Famke Buwalda en Sophie Paulis

Als ervaringsdeskundige (Ali Salur heeft zelf een tijdje in het ziekenhuis gelegen met covid-19) had docent economie Ali Salur, met het hart op de goede plek, het gevoel dat we de artsen wel eens mochten bedanken met wat lekkers. Aangezien we in de Sinterklaas periode zitten: pepernoten!

Hij vroeg aan zijn leerlingen uit het derde leerjaar of ze twee euro wilden geven zodat hij zakken pepernoten kon kopen. Veel leerlingen wilden hieraan meewerken en zo heeft hij dozen met pepernoten kunnen halen.

Deze dozen heeft hij samen met een paar van zijn leerlingen gebracht naar de artsen in het CWZ en Radboud ziekenhuis. Zij waren ontzettend blij met de pepernoten en enorm verrast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here