Een standpunt innemen, je mening onderbouwen met overtuigende argumenten en daardoor actief nadenken over maatschappelijke vraagstukken en inzichten verwerven in de maatschappij is een belangrijk goed en een intellectuele verrijking voor elke leerling. Het Canisius College heeft op het gebied van debatteren een eer hoog te houden. Niet alleen leerden een aantal landelijke (oud-)politici in het verleden hier de kunst van het argumenteren, maar de finale van het programma ‘Op weg naar het Lagerhuis’ in 2016 moet nog steeds worden gerevancheerd.https://www.youtube.com/watch?v=adxa8wU4HQY&t=967s

Gelukkig is er een nieuwe generatie Canisianen actief en maatschappelijk betrokken en is de debatclub onder leiding van docent Nederlands Jan van Deutekom op weg naar een deelname aan de grootste debat- en speechwedstrijd van Nederland en dromen we er al een beetje van in Hilversum straks alsnog de beker te verkrijgen! Vos Vissers, een van de deelnemende leerlingen en belangrijke kartrekker van de debatclub, vertelt: “Wij vinden het heel belangrijk dat leerlingen meer leren over onze democratie. Dit verkiezingsdebat is een mooie kans om te debatteren over thema’s die leven bij ons op school en de mening te horen van de kandidaat-raadsleden”.

In het kader van het MDT-project (afkorting van maatschappelijke diensttijd) “Generatie aan Zet”, organiseren zeven leerlingen volledig zelfstandig een speciaal verkiezingsproject waarbij zij in debat zullen gaan met een aantal kandidaat-raadsleden over stellingen die zij zelf hebben gekozen en relevant vinden.

Ben jij geïnteresseerd in dit debat en vind je het leuk om dit mee te maken en op deze manier kennis te maken met de debatclub van het Canisius College, dan ben je van harte welkom op vrijdag 11 maart om 19.30 uur in de Aula van de school (Berg en Dalseweg 207). En wie weet krijg ook jij het vuur te pakken, sta je te popelen om je mening te geven en de ander te overtuigen en zien we je in de toekomst bij de debatclub de regels van de debatvoering toepassen.

Van de volgende partijen nemen kandidaat-raadsleden deel:

  1. Stadspartij Nijmegen – Cees de Beer
  2. CDA Nijmegen – Marjolijn Mijling
  3. GroenLinks – Olga Nijhof (oud-leerling Canisius College)
  4. VVD – Niek van Heuvelen
  5. D66 – Michael van Lith
  6. Partij voor de Dieren – Michelle van Doorn
  7. 50PLUS – Iris Martina-Laurent
  8. SP – Stijn van Uffelen
  9. Piratenpartij – Auke van Breemen
  10. PvdA – Bij dit schrijven nog niet bekend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here