Afgelopen zondag was de Dag van het Geluk. Volgens het World Happiness Report behoort Nederland opnieuw bij de vijf gelukkigste landen van de wereld. Met de Lentezon die over het schoolplein straalt, neemt redactielid Floor Mostert ons mee op zoek naar de betekenis van geluk. 

Floor Mostert

Allemaal een keer een zondagskindgevoel

 

Geluk, je kan het tien keer opzoeken, maar je kan er maar één antwoord op krijgen: een blij gevoel met positieve gedachtes! Alleen voor iedereen is geluk anders. De een is blij met een pot met geld en de ander met een bos bloemen. Zondag 20 maart was het de dag van het geluk. Misschien voelen we ons dan allemaal een keer een zondagskind. Of niet… Deze dag werd opgericht door de Verenigde Naties.

 

Geluk is niet te meten wel te delen

 

Geluk is moeilijk te beschrijven. Er is wel een verschil. Geluk hebben en geluk voelen. Geluk hebben is als je Guus Geluk heet. Dan heb je vaak geluk en is alles wat je wenst geen droom. Geluk voelen is als je blij bent. Als je je fijn voelt. Hoe is geluk voor jou? Niet iedereen staat daar altijd bij stil. Wat we ook kunnen doen is geluk delen. Voor alle mensen die alleen zijn en zich niet fijn voelen. Die kunnen wij ook helpen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here