De redactie van het Mediahuis laat met trots weten dat het Profielwerkstuk van Acke Verweij en Alice Yap https://mediahuisnijmegen.nl/het-regent-tranen/afgelopen week is geselecteerd voor de finale van het ‘Rijksmuseum Junior Fellowship’. https://www.rijksmuseum.nl/nl/onderwijs/voortgezet-onderwijs/talentprogrammas/junior-fellowship

Door redactie Mediahuis Nijmegen

“Dit verdient brede aandacht” moet maatschappijdocent en PWS-begeleider Elly te Molder hebben gedacht toen zij het profielwerkstuk van Acke Verweij en Alice Yap had beoordeeld en vervolgens instuurde naar het Rijksmuseum Junior Fellowship. In hun PWS staat het thema Black Lives Matter centraal waarbij de twee 5 havo leerlingen onderzochten hoe je door kunst en muziek aandacht voor racisme kunt genereren.

En ook de jury van het Rijksmuseum begreep het belang van dit PWS waarvan het onderwerp naadloos aansluit bij de tentoonstelling over het slavernijverleden die momenteel wordt samengesteld. De jury bestaande uit experts van het Rijksmuseum heeft gekeken naar originaliteit, kwaliteit van onderzoek, gedrevenheid en eigenheid van de werkstukken en was van mening dat het PWS van Acke en Alice op al deze punten uitblonk. Daarnaast toonde zij groot respect voor het feit dat een werkstuk van zo’n hoge kwaliteit in zo’n ongewoon schooljaar tot stand kon komen.

De twee finalisten winnen een traineeship van een aantal dagen achter de schermen waar zij met experts en professionals aan de slag gaan met een opdracht van de directie van het Rijksmuseum. En dat is nog niet alles: de beste kandidaten ontvangen ook nog eens een studiebeurs van 1500 euro per persoon.

Na de examens vindt het vervolg van de wedstrijd plaats maar het Canisius College is nu al apetrots op haar leerlingen!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here