Wie onlangs de tekenexpositie samengesteld uit het werk van de examenleerlingen heeft gezien, kan maar tot een conclusie komen: de toekomstige Rembrandt zit op het Canisius College. Gunay Uslu, staatssecretaris cultuur en media, wil de culturele sector herstellen en het culturele leven weer laten bloeien. Op het Canisius College bloeit het al lang in de vorm van eindopdrachten van de leerlingen.

In zo’n 25 uur werkt de leerling een praktische opdracht uit waarbij hij kan kiezen uit thema’s als ‘Unplugged’, ‘Roaring twenties’ of ‘Scharrelaar’. En denk maar niet dat je even “vlug vlug met de kwast over het doek” klaar bent want achter het eindproduct schuilt een serie schetsen die niet mogen ontbreken en die de reflecties van de schilder weergeven.

En heb je de expositie gemist? Niet getreurd. Binnenkort vindt weer de jaarlijkse ArtBattle wedstrijd in de Lindenberg https://www.cultuurenschoolnijmegen.nl/voortgezet-onderwijs/art-battleplaats en kun je in ieder geval nog het werk van Dakota Kosman (mavo), Leonie Hesselink (havo) en Puk Botterhuis (vwo) bewonderen van 21 juni t/m 3 juli.

Leonie Hesselink
Dakota Kosman
Puk Botterhuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here