Lezen saai? Echt niet! Je moet gewoon het goede boek kiezen. Het afgelopen jaar hebben we met de klas meegedaan aan “De Jonge Jury”. De Jonge Jury werkt als volgt. Er is een heel lange lijst met boeken en daar kies je een boek uit en dat ga je lezen. Wij mochten helemaal zelf kiezen en de mediatheek schafte toen die boeken aan. Vind je het boek goed dan kun je er op de site van De Jonge Jury op stemmen. De drie boeken met de meeste stemmen maken kans op De Jonge Jury Prijs! De lezers zelf beslissen dus wie de prijs krijgt. Klaas en Moos uit onze klas hadden toevallig het boek gekozen dat gewonnen heeft Gegijzeld van Chinouk Thijssen!

Door Jennane, Charlène, Carlijn, Janou, Roos, Noora, Lobke, Sophie, Mila en Sam

Volop gekwetter in de zaal en op het podium

Nicole Wenneker, onze docent Nederlands, vroeg of we zin hadden om naar de prijsuitreiking te gaan in Rotterdam. Alle meiden uit onze klas wilden dat wel, altijd leuk een uitje! Afgelopen donderdag was de dag. We gingen met de trein en na een bezoekje aan Starbucks waren we er helemaal klaar voor. Toen we aankwamen werden we begeleid naar de grote zaal van De Doelen. Eerst werden de genomineerden voor de Jonge Jury Prijs 2022 bekendgemaakt: Anna Woltz met haar boek De tunnel, Chinouk Thijssen met haar boek Gegijzeld en tot slot Maren Stoffels met haar boek Lockdown. De debuutprijs werd meteen uitgereikt aan Elin Meijnen. Zij schreef De tweede stem. Fun fact: ze is docent Nederlands op Het Kandinsky in Nijmegen. Het boek staat in de mediatheek met handtekening als je het wil lezen. Daarna hebben we geluisterd naar schrijfsters die werden geïnterviewd, ondanks het erg lawaaiige publiek was dat best interessant.

Oren en ogen tekort komen

Na het interview was er een dansworkshop op het podium. Je kon met een danser van Furious Flow TikTok dansjes oefenen. Best grappig, want we kenden bijna alle dansjes. Een jongen uit het publiek mocht op het podium. Hij kon nog beter dansen dan degene die de workshop gaf. Toen was het tijd om op handtekeningenjacht te gaan. Op weg naar de wc hebben we een handtekening van Elin Meijnen gescoord en later ook nog van Anna Woltz en Erna Sassen (favoriet van onze docent). Er waren allemaal leuke dingen te doen tijdens de pauze: handlettering, boekenleggers maken, een tattoo laten zetten, boeken kopen, selfies maken en je kon een miniportretje laten tekenen. Toen wij eindelijk aan de beurt waren voor het portret was het helaas al tijd voor de prijsuitreiking. Dat was wel balen. De spanning voor de uitreiking werd goed opgebouwd door de presentatoren en toen kwam het juryrapport van De Jonge Jury.

Een dag over boeken? Laat je verrassen!

Chinouk Thijssen heeft gewonnen met haar boek Gegijzeld! Ze was echt superblij: ‘Deze prijs betekent heel veel voor mij!’. Haar boek is zeer griezelig!! Tot slot kregen we allemaal een goodiebag en toen moesten we rennen naar de trein, want we konden nog net met ons jongerenkaartje voordelig reizen. We hadden het niet echt verwacht, want ja een dag over boeken, maar het was echt leuk en héél gezellig, je kon namelijk veel dingen doen en we hoefden niet alleen maar te luisteren.

Ben je verder geïnteresseerd in onze boekbesprekingen? Loop gerust binnen in de Mediatheek of stuur een mailtje naar het Mediahuis Nijmegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here