Dat het schrijversbestaan gewoon doorgaat tijdens een zeer warme zomer bewijst Floor Mostert. In haar eerste vakantieweek ging zij op bezoek bij schrijfster Marleen Winkel van wie onlangs haar eerste boek verscheen “Pinky naar de dokter”. Als oud-Canisiaan vond Marleen het een eer om geïnterviewd te worden door een van de talentvolle redactieleden van het Mediahuis Nijmegen.

Door Floor Mostert

Waar gaat het boek over?

Het boek gaat over Pinky de giraffe. Ze wordt wakker, maar ze heeft donkerdere stippen op haar vacht. Ze is bang dat ze ziek is. Ze gaat naar vriendje Pim om langs de dokter te gaan en onderweg komen ze nog meer vriendjes tegen! Als ze bij de dokter is wordt ze onderzocht, maar blijkt het uiteindelijk iets heel erg moois te zijn!

Hoe kwam je op het idee om dit boek te gaan schrijven?

Dat duurde een jaar of zes. Ik had het toen al geschreven en ik had het al op de mail gezet. Maar door Corona hebben we allemaal meer vrije tijd gehad en toen dacht ik vorig jaar waarom doe ik er eigenlijk niks mee? Toen ben ik begonnen met het uitzoeken hoe je een boek kan gaan verkopen.

Hoe kwam je op het onderwerp van het boek?

Dat durf ik niet te zeggen, omdat het al zes jaar geleden is.

Ben je van plan om meerdere boeken te gaan schrijven?

Ik denk het wel, even kijken hoe het gaat met de verkoop, maar die gaat tot nu toe heel erg goed!

Wat hoop je door te geven aan de lezer?

Dat het leven helemaal niet zo spannend is als we denken en dat je er nooit alleen voor staat.

Wie is je favoriete schrijver/schrijfster?

Op dit moment de Britse schrijfster Jill Mansell. Een van haar boeken is ‘’And now your back.’’ Maar als kind las ik altijd rupsje nooit genoeg. En toen ik ouder werd de hoe overleef ik serie van Francine Oomen.

Hoe vond je het op het Canisius?

Hele leuke en gezellige school. Als je binnenkomt heb je gewoon een heel warm gevoel.

Vond je de lessen leuk?

Ik ben geen schooltype, ik kan niet zo goed leren. Ik had niet echt een lievelingsvak, maar als ik er een moest kiezen was het gym!

Waarom koos je voor het Canisius?

Omdat ik al vriendinnen en vrienden had die ik kende die daar naar school gingen. Maar ook omdat ik me gelijk thuis voelde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here