En dan ben je plotseling Lady Macbeth! Het overkwam een van de toeschouwers van 6 vwo tijdens de voorstelling van de Engelse theatergroep ‘Big wheel’. Eén acteur die verschillende scenes uit het werk van Shakespeare speelt en zijn publiek meetrekt in gekte en dood want daar draait het immers om bij de grootste Engelse toneelschrijver en dichter aller tijden. 

Alle ingrediënten van een Shakespeariaanse tragedie waren aanwezig: important people, the force, madness, soliloquy en death. Felien Suermondt zat op het puntje van haar stoel en juichte mee. Het optreden van Big Wheel is inmiddels een traditie passend bij het Canisius College dat van oudsher theater hoog in het vaandel draagt.

Door Felien Suermondt

Een man die de hele groep interactief vermaakt

Afgelopen woensdagmiddag hebben wij een waanzinnige voorstelling gehad over Shakespeare. Iedereen kent hem denk ik wel van zijn bekende stuk Romeo en Juliet. De voorstelling werd gegeven door het Big Wheel Theater. En het werd gespeeld door een man uit Londen, die heel interactief was met de groep. Daardoor was het een erg leuke en enthousiaste voorstelling. Hij vertelde ons over het leven van Shakespeare en wie hij eigenlijk was. Zijn hele naam is William Shakespeare en hij was de grootste schrijver ooit van Engeland. Hij had een enorme invloed op de Engelse taal. Veel woorden en uitdrukkingen gebruiken we vandaag de dag nog steeds. William Shakespeare heeft vele tragedies, historische stukken en komedies geschreven. De verhalen van Shakespeare waren vaak tragisch. In de verhalen gebeurden iets ergs en dat werd steeds erger en uiteindelijk ging iedereen dood.

Met de hoop nogmaals een voorstelling te zien van Big Wheel

Waar ze het in de voorstelling vooral over hadden was zijn bekende stuk ‘Hamlet, Prins van Denemarken’. Dit toneelstuk is vooral bekend door de bekende uitspraak ‘to be or not to be’, deze werd uitgesproken door Hamlet en dat was de hoofdpersoon van het stuk. Hamlet behoorde tot de categorie wraaktragedie. Hij vertelde kort waar het verhaal over ging. De vader van Hamlet was de koning van Denemarken die werd vermoord door Claudius. Hij eist de troon op en wordt vervolgens zelf koning. Ook trouwt Claudius met de weduwe van zijn broer, hierdoor wordt hij de stiefvader van Hamlet. Hij heeft de voorstelling op een leuke, grappige en informatieve manier gebracht en dat allemaal in het Engels. Iedereen vond de voorstelling erg leuk en hopelijk zien we deze acteur nog een keer terug met weer een nieuw verhaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here