Art Battle is een kunstwedstrijd voor Nijmeegse eindexamenleerlingen in de beeldende vakken. Het beste werk van dat schooljaar wordt een week lang tentoongesteld in de expositieruimte van de Lindenberg. De docenten beeldende vorming van de deelnemende scholen selecteren samen met de organisatie van Art Battle uit alle eindexamenwerken het beste werk.

Een deskundige jury kiest uit alle werken per schoolniveau één winnaar (VMBO, HAVO, VWO). De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in de Lindenberg op dinsdag 20 juni. Vorig jaar won Leonie Hesselink uit 5 havo met haar werk ‘Te gek’. Dit jaar mocht zij zelf als jurylid het werk van de deelnemende leerlingen beoordelen, onder wie drie Canisianen.

Alle werken zijn te bewonderen tot 2 juli 2023 in de Lindenberg. Naast de werken zelf zijn ook de procesbeschrijvingen te bekijken. Deze geven meer inzicht in hoe de eindexamenleerlingen tot hun werk gekomen zijn, en welke route ze in de lessen hebben afgelegd.

https://www.cultuurenschoolnijmegen.nl/voortgezet-onderwijs/art-battle

Op de afbeelding met de klok mee het werk van: Fien Botterhuis (6 vwo), Bente van Dijk (5 havo) en Luna Boumans (4 mavo)
Dit jaar vielen er geen Canisiuskandidaten in de prijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here