Toen onderneemster en schrijfster Rianne Toussaint onlangs een filmpje zag van enkele 6 VWO Canisianen wist zij het zeker. De lancering van haar eerste boek moest en zou plaatsvinden in de bibliotheek van het oude Canisius gebouw. Zou een strandtent niet toepasselijker zijn geweest gezien de centrale rol voor het eiland Ibiza in haar boek? Niet voor Rianne. Zij kiest niet snel voor het geijkte pad.

Woensdag 14 oktober 2020 zou de lancering van haar eerste boek op deze gedroomde locatie zijn. Helaas wordt dit evenement uitgesteld vanwege Covid-19 https://www.youtube.com/watch?v=MKXvYxQWiUs

Lena en Godelieve van het Mediahuis Nijmegen zochten vorige week deze eigenzinnige Powervrouw op. Dit prachtige interview wilden wij van het Mediahuis Nijmegen niet uitstellen al was het alleen maar vanwege de belangrijke boodschap: jaag je dromen na, ongeacht je leeftijd!

Door Lena van Leeuwe en Godelieve Hermus

Je moet je angsten overkomen en je zekerheden achter je laten om je dromen te verwezenlijken.

Boekomslag Dream Chaser

Rianne Toussaint is een ondernemer en inspirator die haar droom heeft waargemaakt: ze heeft haar eigen bedrijfje en een tweede huis op Ibiza. Deze maand brengt ze haar eerste boek uit: ‘Dream Chaser’. Hierin vertelt ze de lezer over alles wat Ibiza haar geleerd heeft en omschrijft ze de zes stappen die ze heeft gezet om haar droom waar te maken. Op basis van haar eigen ervaringen geeft ze je tips over hoe ook jij je droom kan laten uitkomen. Dat Rianne haar weg heeft afgelegd via die zes stappen, heeft ze zich op dat moment helemaal niet gerealiseerd. Wel denkt ze dat het veel makkelijker zou zijn geweest voor haar als ze het stappenplan jaren eerder had gehad. Precies de reden dat ze dit nu voor andere dromenjagers vastlegt!

In haar boek vertelt Rianne ook over het leven op Ibiza. Want als je wilt kun je op Ibiza 24/7 uit je dak gaan, maar er is ook een andere kant. Een spirituele kant en een kant met mensen die iets voor ogen hebben en hun doel, koste wat het kost, willen bereiken. Al met al een eiland dat je altijd blijft verassen en waarop je je nooit verveelt. Een eiland waarop je elke dag een nieuwe les kan leren. Rianne denkt dat mensen uit de westerse wereld het soms eng vinden om hun zekerheden te verliezen en dat dat ze vaak in de weg staat bij het waarmaken van hun dromen. Ze denkt daarom dat het voor jongeren en voor mensen die minder te verliezen hebben misschien makkelijker is om die dingen los te laten en de eerste stap te zetten.

Je moet de ‘hoe’ loslaten en juist doen!

Een half jaar voordat Rianne begon met schrijven kwam ze in contact met een waarzegster, die voorspelde dat ze een boek ging schrijven. Dit vond ze eigenlijk heel apart, maar uiteindelijk kreeg ze wel gelijk. Toen Rianne eenmaal begon te schrijven, is ze dit gelijk gaan uiten op Instagram. Ze is via een volger ook op een uitgeverij gekomen die bij haar past. Rianne is zelf een beetje in het diepe gesprongen met het schrijven van haar boek. Ze geeft aan dat je de ‘hoe’ moet loslaten en juist moet doen. Volgens Rianne moet je soms gewoon kijken waar je uitkomt en vertrouwen hebben in een goede afloop.

Voor de lancering van haar boek had Rianne in eerste instantie Ibiza als locatie in gedachten. Door corona is deze locatie uitgesloten, waardoor er een nieuwe plek gevonden moest worden. Uiteindelijk is ze terecht gekomen op de prachtige bibliotheek van het oude Canisius College! De lancering wordt waarschijnlijk live uitgezonden op haar Instagram (@ibizadances).

Rianne heeft twee belangrijke tips voor de huidige jeugd en jonge schrijvers! Ze geeft aan dat je niet over anderen moet oordelen, want hiermee belemmer je je eigen groei en succes. Je moet juist open staan voor verhalen om je heen. Je kunt hier veel van leren. De tweede tip van Rianne is dat je dankbaar moet zijn. Want wie dankbaar is voor mooie dingen in het leven, ontvangt er meer van. Zo kun je tot ongekend succes komen!

Op weg naar je droom? Bedenk de stappen die je gaat nemen met behulp van Dream Chaser: https://www.uitgeverijkompas.nl/product/dreamchaser/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here