Elk jaar weer weet docent economie Ali Salur zijn leerlingen van de 3e klas te motiveren om met hun ‘eigen bedrijf’ geld te maken voor het goede doel. In de weken dat het project loopt, brengen de leerlingen hun producten aan de man of aan de vrouw. Zelfgemaakte sieraden, vers gebakken taarten op bestelling of zelfgekweekte pannenkoekenplantjes…je kunt het zo gek niet bedenken. Alhoewel, dit jaar wordt er zelfs een lesmarathon georganiseerd waarbij de leerlingen dus voor hun lol (je leest het goed!) en natuurlijk voor het goede doel 24 uur op school willen zijn.

Een van de organisatoren vertelt hier iets meer over en hoopt dat de lezer geïnteresseerd is geraakt en meedoet of doneert.

Door Jip van Ingen

Alle 3e klassers hebben dit jaar zoals elk jaar Moneymakers. Moneymakers is een project bij het vak economie waarbij de leerlingen iets moeten verzinnen om geld in te zamelen voor het goede doel.

Klas 3vc gaat voor dit project op 13 januari tot 14 januari een lesmarathon houden. Tijdens deze lesmarathon gaan de leerlingen 24 uur lezingen en workshops volgen en kan men gedurende 24 uur doneren of kleine bijdragen betalen om naar de lezingen te luisteren of aan de workshops mee te doen. Alles wat de leerlingen ophalen met deze lesmarathon gaat naar het goede doel Cordaid. Cordaid strijd tegen armoede. Deze lezingen en workshops verschillen van: een wandeling met een boswachter, een lezing over geneeskunde tot sterren kijken met een deskundige.

https://www.cordaid.org/nl/samen-een-cordaid/mensen-in-nood/

Voor meer informatie kan je een mail sturen naar: 152904@leerling.canisiuscollege.nl

Voor donaties of sponseren kan je een mail sturen naar:152893@leerling.canisiuscollege.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here