Terwijl hordes groep 8 kinderen moedig online de keuze voor hun toekomst maken en bijna dagelijks mini-lessen, virtuele rondleidingen, drive-in shows en chatmomenten van de middelbare scholen volgen, maken de examenleerlingen zich op voor hun toekomstkeuze in het vervolgonderwijs. En dat alles online!

In de Gelderlander vertelt een groep 8 leerling wat haar zo aanspreekt op het Canisius College https://www.gelderlander.nl/nijmegen/groep-8-kiest-een-middelbare-school-maar-mag-er-niet-naar-binnen-liselotte-11-stelde-vragen-tijdens-een-livestream~a20748a3/en in de wijkkrant ‘Lentse Lucht’ vertelt brugklasser Sabirin met passie over haar school.

Op Mediahuis Nijmegen vertelt examenleerling Renske Kremer over haar volgende stap.

Door Renske Kremer

Na bijna 5 jaar bloed, zweet en tranen kan ik gelukkig met heel veel trots zeggen dat mijn tijd op de middelbare school me ontzettend veel positieve en goede dingen heeft gebracht.

Ik kan nu met de volle 100% zeggen dat ik gigantisch gegroeid ben in mijn taalvaardigheid.

En ja de eerste jaren volg je veel vakken en lijken de dagen soms op elkaar maar kom je er ook achter wat bij je past. Exacte vakken, dat lag mij totaal niet. Totdat ik ondervond: “hé dat Frans dat lijkt me eigenlijk wél wat!” En ik bleek er ieder jaar een beetje meer nog een kei in te zijn ook. Ik begon niet alleen op school maar zeker ook thuis me steeds verder in deze prachtige taal te verdiepen. Alles op het gebied van deze taal had mijn interesse. Ik ben al op heel veel plekken in Frankrijk geweest en heb al heel veel van de veelzijdigheid van dit land mogen ervaren. Zelfs als ik op vakantie was in Frankrijk probeerde ik al gelijk de taal die ik had geleerd tijdens de les toe te passen al was het alleen maar “Bonjour”. Ik kan nu met de volle 100% zeggen dat ik gigantisch gegroeid ben in mijn taalvaardigheid. Maar er is zeker altijd nog wel ruimte voor verbetering. Ik ben een echt talenmeisje en vind het gewoon super interessant om bezig te zijn met taal. Maar vooral dat Frans. Dat is en blijft toch echt mijn ding. Zozeer dat ik met deze prachtige taal verder wil. In combinatie met een tweede interesse, namelijk gewoon lekker internationaal maatschappelijk betrokken zijn, ben ik op zoek gegaan naar een vervolgstudie.

Ik wil mijn grenzen compleet verleggen.

Als ik het Canisius College heb afgesloten, ga ik dan toch echt iets doen waar mijn hart ligt. De studie Europese Studies (deels in Maastricht en in het buitenland) heeft alles wat ik leuk vind. Ik ga mezelf verder verdiepen in meerdere talen, buitenlandse economie, internationaal recht en de geschiedenis van het buitenland. Ik zie mezelf over een aantal jaar werken voor verschillende buitenlandse organisaties. Mij zal je later dan ook heel weinig tegenkomen in Nederland. Ik wil mijn grenzen compleet verleggen en gewoon zoveel mogelijk van de wereld zien😊

Om mezelf nog verder te kunnen verdiepen in het Frans is mij de kans gegeven om extra DELF-Frans te volgen. Dat is eigenlijk gewoon voor iedereen die het leuk vindt of het internationaal erkend taalcertificaat nodig heeft. Dit liet ik mezelf natuurlijk geen tweede keer zeggen. Ik ben op dit moment met heel veel plezier bezig met de voorbereiding op het examen en hoop in juni het diploma in ontvangst te mogen nemen!

Canisius College , bedankt !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here