Het is weer bijna zover: Warmetruiendag! Zet jij ook altijd de verwarming hoger als het buiten weer eens super koud is en klagen je ouders dan over een hogere energierekening? Ik denk dat dit best wel vaak voorkomt. Nu tijdens deze tijd van corona zitten veel meer mensen thuis. Dit zorgt ervoor dat mensen meer moeten betalen en dat de mens nog meer CO2 uitstoot wat natuurlijk niet goed is voor het milieu! Al benieuwd hoe we dit kunnen verlagen en wanneer Warmetruiendag plaatsvindt?! Lees dan zeker dit artikel verder!

Door Lieke Lammers

Wij als Canisianen willen natuurlijk graag andere mensen inspireren!

Elk jaar gaan we energieverspilling te lijf met de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag. Samen bieden we een feest van klimaatoplossingen voor iedereen. Op vrijdag 5 februari 2021 vieren we de alweer 15e Warmetruiendag!  Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2! En als we dit allemaal samendoen kunnen we op éen dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen! Jaarlijks doen ruim 200.000 mensen mee aan Warmetruiendag. Dit zijn mensen thuis, scholen, overheden en ook bedrijven doen massaal mee. Bedrijven doen dit natuurlijk omdat het leuk en zinvol is om energie te besparen, maar ook om collega’s, klanten en leveranciers te inspireren. Dus als ook jij meedoet kan dat ervoor zorgen dat meer mensen worden geïnspireerd om mee te doen! Wij als Canisianen willen natuurlijk graag andere mensen inspireren, dus ik zeg: ‘’zoek alvast de warmste trui uit die je in je kast hebt liggen en doe allemaal mee!’’

Elk jaar de verwarming een graad lager is de uitdaging.

Als je zelf ook mee wilt doen kan dit natuurlijk gewoon door een warme trui aan te trekken, maar je kunt je ook aanmelden op www.warmetruiendag.nl. Je vult dan wat gegevens in en het aantal graden dat je thuis wilt gaan besparen. Zo kan er uiteindelijk worden opgemaakt hoeveel CO2 we dit jaar hebben bespaard met Warmetruiendag! Nog iets leuks, mocht je volgend jaar weer meedoen, dan kan je jezelf uitdagen om de verwarming nog een graad lager te zetten dan het jaar ervoor! En ooh ja, ben jij nou super creatief en heb je nog geen ideale trui om vrijdag aan te trekken, dan is daar zeker een oplossing voor! Via de site www.warmetruiendag.nl kan je namelijk een gratis patroon vinden met werktekeningen en vervolgens helemaal zelf je eigen warme trui maken voor 5 februari.

Achter je laptop met een dikke, warme trui!

Uiteindelijk komt het er allemaal op neer dat het klimaat er veel baat bij heeft als we dit met z’n allen doen! Zo komt er veel minder CO2 vrij, hoeft de temperatuur hopelijk de aankomende jaren niet nog meer te stijgen, vinden er hopelijk minder natuurrampen plaats en waar je ouders dan vooral weer blij mee zijn, gaat de energierekening ook weer wat omlaag! Hopelijk zien we vrijdag 5 februari veel leerlingen van het Canisius College achter hun laptop met een dikke, warme trui aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here