We lopen wat af met z’n allen! In parken, bossen, duinen of op de hei, sinds Corona is het vermaak nummer 1 geworden en ook nog eens hartstikke gezond. We bewegen en maken ons hoofd van gedachten vrij. We lijken wel bedevaartgangers, met of zonder stappenteller en komen tot bezinning, krijgen inspiratie, nemen even afstand van de dagelijkse hectiek en worden gelukkiger mensen.

Zo ook Floor die er met haar moeder op uittrok en deelnam aan een echte Pilgrimage. Zij licht een tipje van de sluier op en laat ons zien wat een Pilgrimage anno 2021 inhoudt. Maar de diepere gedachten en emoties deelt zij niet…die moet jezelf maar eens ervaren! 

Door Floor Mostert

Ik loop naar de brievenbus. Een bruine envelop steekt door de brievenbus. Het is de grootste envelop van allemaal. Snel haal ik hem eruit. Ik spring op de bank en maak hem open. Heel voorzichtig scheur ik de bruine rand eraf. Ik zie een klein, katoenen zakje. Ik maak het zakje open. Ik haal er een steentje uit. Staat een klavertje vier op. Voorzichtig laat ik hem terug in het zakje glijden. Dan pak ik een brief die erin zit. Hardop lees ik hem voor.  

Beste pelgrim, 

Daar is die dan; de volgende stap in de voorpret van je Pilgrimage in a Day! Hierbij ontvang je de route voor je aanstaande Pilgrimage in a Day en nog meer. Vanaf nu kun je je voorbereiden op je wandeling. Lees de informatie die je in deze envelop vindt, bekijk de website, bekijk de video’s, hou de weersvoorspellingen in de gaten, of…. doe dat gewoon niet.  

Mijn advies:  

‘’geniet en leef met veel plezier toe naar je Pilgrimage in a Day’’ 

Een Pilgrimage in a Day is een tocht die pelgrims vroeger liepen. Bij zo’n tocht kan je over iets nadenken. Over wat je wilt. Maar dat hoeft natuurlijk niet, je kan ook gewoon van de natuur genieten. Misschien kom je wel bevers tegen! Hopelijk heb jij veel plezier als je hem gaat wandelen. Ik ben gelijk begonnen met schrijven in mijn Pilgrimage in a Day dagboekje. Daar mag/kan je alles in schrijven wat je wilt, en je hoeft het niet te delen. Het mag wel als je wilt. De pelgrimstocht bestaat uit twee delen. In deel 2 loop je naar het einde van je leven. En nee, je gaat niet dood! Daar stopt het pad om te lopen. Het heet: Fisterra. Fisterra betekent het einde van je leven.  

Het is heel fijn als je voor je start overnacht in het Veerhuis in Varik en bij zonsopkomst deel 1 gaat lopen. Je kunt ervoor kiezen om deel 2 dezelfde dag te lopen of op een ander moment. Ik heb de PiaD in twee dagen gelopen, samen met mijn moeder. We hebben veel avonturen samen beleefd.  

See you when I see you and looking forward to it!  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here