Het Mediahuis Nijmegen bestaat alweer één jaar en wie kan je beter vragen om dat eerste jaar in beeld te brengen dan voormalig hoofdredactrice Isa Mylanus die aan de wieg stond van dit paradepaardje van het Canisius College. Genietend van haar dynamische Amsterdamse studentenleven, vond Isa een rustig moment om te beschrijven wat dat ene jaar voor haar heeft betekend.

Door Isa Mylanus

Ik zat op mijn nieuwe kamertje in Amsterdam, te werken aan mijn nieuwe studie en te genieten van een biertje met mijn nieuwe vrienden toen ik ineens een appje kreeg van de redactie van het Mediahuis. De vraag of ik een stuk voor het Mediahuis wilde schrijven als gastcolumniste ter ere van haar 1-jarige bestaan. Ik keek even uit mijn raam naar de Albert Cuypmarkt en besefte me dat ik officieel helemaal niks meer te maken heb met het Mediahuis.

Een plek om met elkaar een mooi nieuwsplatform te creëren. 

Een jaar geleden begon ik, samen met conrector Willeke Rijkers en mijn goeie vriend Quinten Wassenburg aan een ambitieus project. Wij waren benaderd om mee te doen aan een nieuw concept op het Canisius College; het Mediahuis. Fanatiek en enthousiast als we waren, zijn we daar met beide benen ingestapt. Het Mediahuis moest een plek zijn waar “creatievelingen” samen konden komen, hun talenten konden ontwikkelen en met elkaar een mooi nieuwsplatform konden creëren. Na een vrij rommelige start kwam het Mediahuis langzaam van de grond en werden steeds meer mensen enthousiast. Ik focuste me vooral op de social media als beheerder van het CC Instagram account en op de ‘marketing’ van het Mediahuis binnen de school. Na een jaar kan ik dan toch nog een ‘face reveal’ doen van de beheerder van de insta, op vele verzoeken.

Een plek waar je kijkt naar de wereld om je heen en hoe je dit kan vertalen in woord en beeld.

Het Mediahuis heeft mij heel veel geleerd. Het was weliswaar mijn laatste jaartje op het Canisius, maar in dat jaar heb ik mezelf nog veel verder ontwikkeld. Ik heb geleerd hoe je iets vanuit de grond opbouwt, hoe je moet omgaan met kritiek, hoe je samen moet werken, hoe je kritisch naar de wereld kijkt, en hoe je jezelf kan verbeteren op zo veel vlakken. Dat is de reden waarom wij zijn begonnen met het Mediahuis. Het is een plek voor leerlingen die meer willen doen dan alleen Franse woordjes stampen of de saaie wet van Pythagoras uit hun hoofd willen leren (met alle respect naar docent wiskunde Jack Wanders). Het is een plek waar je verder kijkt dan alleen school, een plek waar je kijkt naar de wereld om je heen en hoe je dit kan vertalen in woorden en beeld. Het is een kans om vaardigheden te ontwikkelen die je je hele leven lang bij je zal dragen. Als ik kijk naar mezelf en wat het Mediahuis mij gebracht heeft, zou ik iedereen aanraden om hetzelfde te doen.

Je leert…hoe je trots kan zijn op iets wat jij gemaakt hebt.

Je leert hoe je zelfstandig moet werken aan dingen die je leuk vindt en waar je passie voor hebt, hoe je zorgt dat je iets af hebt voor een deadline zonder dat 10 docenten dit in je oor tetteren. Je leert hoe je je mening moet uiten in een vergadering, hoe je je zaken plant en hoe je dit kan combineren met andere verplichte taken. Je leert hoe je een idee presenteert, hoe je debatteert als je het ergens niet mee eens bent, en hoe je trots kan zijn op iets wat jij gemaakt hebt.

Nu zit ik hier, een jaar later met mijn biertje in Amsterdam en kijk ik met veel trots terug op mijn bijdrage aan het Mediahuis. Alhoewel ik het af en toe stiekem toch een beetje mis, weet ik dat onze Mediahuisbaby in goeie handen is en we nog heel veel van haar kunnen verwachten. Ik proost op nog vele jaren erbij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here