Godelieve Hermus kan met recht een echte boekenwurm genoemd worden. Al vanaf jonge leeftijd ontdekte zij hoe boeken je kunnen meeslepen naar een andere wereld. Vanuit je warme bed, luie stoel of languit op een kleed…Van lezen houden is meer dan ooit een godsgeschenk. 

Door Godelieve Hermus

Voor mijn elfde verjaardag kreeg ik voor het eerst een boek van Simone van der Vlugt. Echter het duurde wel even voordat ik aan het boek begon. Het heette ‘De Amulet’. Toen ik er eenmaal aan begonnen was, merkte ik meteen dat Simone echt boeken voor mij schreef. Meeslepende verhalen, geschiedenisromans voor jong en oud.

Hou jij van liefdesromans, dan is ‘Ginevra’ echt een boek voor jou. Het verhaal speelt zich af in Florence rond 1347. Ginevra, een 18-jarig meisje uit een rijke familie, is verliefd op Antonio maar haar vader ziet hem niet zitten als huwelijkspartner voor zijn dochter omdat hij te verlichte ideeën heeft. Ze mag niet met hem trouwen en ze besluiten daarom samen weg te lopen. Ze worden echter al snel gesnapt en Ginevra wordt gedwongen met een rijke weduwnaar te trouwen. Als de pest dan ook nog eens uitbreekt, weet Ginevra niet meer wat ze moet doen. Zal ze Antonio ooit nog zien? ‘Ginevra’ is een boek dat je makkelijk uitleest, omdat je medelijden met haar krijgt vanaf het moment dat haar vader nee zegt tegen het huwelijk. Je wilt dan niet meer stoppen en móét het einde weten. Het boek is zeker een aanrader voor de vakantie.

Een paar maanden geleden heeft Simone het boek ‘Rode sneeuw in december’ uitgebracht. Het boek speelt zich af in de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). De katholieke Lideweij en protestante Andries zijn net getrouwd en gaan in Breda wonen, waar ze een band krijgen met prins Willem van Oranje. Op een gegeven moment verandert het politieke klimaat onder de katholieke koning Filips en dan moet Lideweij met haar gezin naar Naarden vluchten voor hun veiligheid. Alles verandert als de watergeuzen Naarden en steden en dorpen eromheen aanvallen. Ik heb zelf het boek nog niet gelezen, maar velen geven aan dat het boek mooi geschreven is en zeker een aanrader is voor mensen die van historische romans houden.

Simone van der Vlugt heeft ook verschillende boeken uitgebracht voor basisschoolkinderen, zoals  ‘Zwarte sneeuw’ en ‘Slavenring’. Voor iedereen wat onder de kerstboom dus. Ik heb het altijd betreurd dat deze boeken niet op de leeslijst staan voor school. Wie weet komt daar na de Kerstvakantie verandering in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here