In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Mamma Mia’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand maart de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. In deze aflevering gaat Famke Buwalda op pad om Aniek Scholten alles te vragen over haar rol als Roos.

Zou jij je willen voorstellen? Wie ben jij in het dagelijkse leven?

Ik ben Aniek Scholten, ik zit nu in de 5de en ik ben 17 jaar oud. Mijn hobby’s zijn bolderen en hardlopen.

Wat is jouw bijdrage in deze musical? Welke rol speel je? Hoe bereid jij je voor op deze rol? En hoe past die rol bij jou?

Ik speel Roos, een van de beste vriendinnen van Donna en doe daarnaast ook wat zang. Ik bereid me hierop voor door heel vaak mijn tekst door te nemen, zodat ik die goed ken en de liedjes vaak te zingen, zodat die goed in mijn hoofd zitten.

Wat voor een karakter heeft de persoon die jij speelt?  En hoe past die rol bij jou?

Roos is een heel aardig persoon en een hele goede vriendin. We zijn even oud en ik zie mezelf ook wel als een aardig persoon, dus ik denk dat op die manier de rol wel redelijk aansluit op mijn eigen persoonlijkheid.

Hoe ben je bij de schoolmusical terechtgekomen en als je al vaker hebt meegedaan, voor de hoeveelste keer doe je mee?

Ik doe al vanaf de eerste mee aan de musical, dus dit is mijn derde keer. Ik heb in de brugklas meegedaan en ben toen in de tweede begonnen aan Wonderland, maar door corona was die opvoering uitgesteld en pas in mijn derde jaar opgevoerd. In de vierde was er helaas geen musical en nu zit ik in de vijfde en doe weer mee, deze keer met ‘Mamma Mia!’.

Stel, ik wil volgend jaar meedoen. Welk advies geef je mij dan?

Probeer je goed voor te bereiden als je auditie doet. Als je goed voorbereid bij de auditie aankomt en de liedjes en tekst goed kent laat dat zien dat je enthousiast bent en graag mee wilt doen. Zo krijg je vast een rol!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here