In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Mamma Mia’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand maart de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. In deze aflevering gaat Joost Wilkens op pad om Daan Hendriks alles te vragen over zijn rol als Bart Oosten.
Door Daan Hendriks

Zou jij je willen voorstellen? Wie ben jij in het dagelijkse leven?

Ik ben Daan Hendriks, nog een weekje 14, zit in 2b en ben gek op alles rond technologie.

Wat voor een karakter heeft de persoon die jij speelt?

Ik speel Bart Oosten en dat is een van de 3 mogelijke vaders van Sophie. Hij is schrijver en houdt veel van avontuur gaan en de natuur te verkennen.

Hoe ben je bij de schoolmusical terechtgekomen en als je al vaker hebt meegedaan, voor de hoeveelste keer doe je mee?

Om eerlijk te zijn wilde in van jongs af aan al heel graag een keer meedoen aan een musical maar heb het altijd geheim gehouden. Dit jaar zag ik de poster voor Mamma Mia en dat is ook een film die ik heel leuk vind en ik dacht: “Nou ik doe een keer gezellig mee” en nu sta ik hier!

Wat is jouw bijdrage in deze musical? Welke rol speel je? Hoe bereid jij je voor op deze rol? Hoe past die rol bij jou?

Zoals ik al zei speel ik Bart Oosten en dat is een van de 3 mogelijke vaders van Sophie om wie het verhaal helemaal draait want Sophie wil heel graag weten wie haar vader is en daardoor gebeuren er allemaal dingen. Ik bereid me niet echt voor. ik zorg gewoon dat ik al mijn teksten ken en alle dansjes goed onthoud en voor de rest niet veel. Deze rol past niet echt bij mij want ik houd helemaal niet van natuur en zou later echt helemaal geen kinderen willen.

Stel, ik wil volgend jaar meedoen. Welk advies geef je mij dan?

Het is echt superleuk, ook als je niet van musicals houdt zou ik het toch doen. Echt een super leuke ervaring. Ik weet nog dat wij daar met zijn alle zaten in de aula voor de eerste keer om het script door te lezen en dan ken je nog helemaal niemand en dan sta je nu hier op het eind en ben je echt samengegroeid tot een musical familie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here