In aanloop naar de musical 2021 ‘Wonderland’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand juni de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. De aftrap wordt genomen door de brugklassers die in het ensemble zitten en een jaar lang de danspassen, veelal online, hebben ingestudeerd. Charlène en Jennane gingen op pad om Maud Lubberink, Nora Borggreve en Ava Trappenberg zes prikkelende vragen voor te leggen.

Door Jennane Schüssler en Charlène Olthof

Zou jij je willen voorstellen? Wie ben jij in het dagelijkse leven?

Maud: Ik ben Maud Lubberink, ik zit in 1A. Ik zit op volleybal en heb een konijn.

Ava: Ik ben Ava Trapenberg, ik zit ook in 1A. Ik ben 12 jaar en zit op voetbal.

Nora: Ik ben Nora Borggreve ik ben 13 jaar zit in de 1e. Ik ben iemand die graag buiten speelt er graag belt met vriendinnen.

Meedoen aan de schoolmusical, is dat de droom van je schoolleven?

Maud: Nee, ik vond het in groep acht heel grappig dus daarom wou ik meedoen en het is niet echt mijn doel in het schoolleven.

Ava: Euh nee, ik vind dansen en zingen gewoon leuk en ik wilde wel meedoen aan een buitenschoolse activiteit. En ik doe het eigenlijk gewoon voor de leuk en niet omdat ik er later echt iets mee wil gaan doen.

Nora: Eerst was het helemaal niet de bedoeling om mee te doen. Maar er waren een paar vriendinnen die meededen en toen leek het mij toch ook wel leuk om mee te doen.

Welke kwaliteiten heb je en hoe zet je die in bij de musical?

Maud: Ik vind dansen wel heel leuk dus dat doe ik dan ook.

Ava: Ik ben wel creatief en ik kan best goed dansen vind ik zelf en ik vind het super leuk om dansen te leren dus zo zet ik het zeg maar in. En ik denk soms ook mee wat we nog meer kunnen doen.

Nora: Ik heb vroeger heel veel gedanst maar ik ben gestopt omdat ik het niet meer leuk vond. Tot ik in de musical erachter kwam dat je ook kon dansen.

Hoe ben je bij de schoolmusical terechtgekomen en voor de hoeveelste keer doe je mee?

Maud: Ik wilde het wel doen maar niet alleen daarom kwam Ava mee. En ik doe het voor de eerste keer.

Ava: Ik doe voor de eerste keer mee en ik ben er via de mail die we allemaal kregen terecht gekomen.

Nora: Ik ben door vriendinnen erin gekomen en toen zijn er door mij nog wat meer mensen gaan meedoen. Dit is mijn eerste keer.

Wat is jouw bijdrage in deze musical? Welke rol speel je? Hoe bereid jij je voor op deze rol? En hoe past die rol bij jou?

Maud: Ik ben een achtergronddanser en dat past bij me omdat ik van dansen hou.

Ava: Ik ben een achtergronddanser dus ik heb geen tekst. Dus we zingen en dansen mee. Dus ik heb niet zo een heel grote rol. En dat vind ik super leuk want ik hou veel van dansen.

Nora: Ik ben een danser maar ik moet er soms ook bij staan. Je moet veel de dansjes oefenen. De rol past bij mij omdat ik zelf al heb gedanst. 

Stel, ik wil volgend jaar meedoen. Welk advies geef je mij dan?

Maud: Nou je moet het echt willen, want je kunt niet een minuut voor de musical zeggen ‘ik stop ermee’ en je moet wel bij elke repetitie er bij zijn.

Ava: Je moet er echt goed over nadenken of je het echt wilt. Want het is twee keer per week repeteren en je hebt echt inzet nodig.

Nora: Je moet niet bang zijn gewoon lekker durven en als erg overdreven doen zodat mensen snel snappen wat je doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here