In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Wonderland’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand juni de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. In deze aflevering interviewde Michelle van Leeuwe oud-leerling Nino van Zanen. Na een tussenjaar keert hij even terug naar het Canisius College waar hij de liefde voor musical ontdekte en er tijdens de repetities nieuwe vrienden maakte.

Door Michelle van Leeuwe

Kan jij je even voorstellen? Wie ben jij in het dagelijks leven?
“Ik ben Nino van Zanen, ik heb net eindexamen gedaan en werk wekelijks mee aan de musical. Twee keer per week werk ik bij de Coop en ik heb iedere donderdag acteerlessen op de Lindeberg. Verder heb ik niet heel veel te doen behalve thuis een beetje rondhangen.”

Meedoen aan de schoolmusical, is dat altijd al je droom geweest?
“Nee, eigenlijk vond ik musicals nooit zo leuk, met name het dansen en zingen. Het acteren vind ik wel heel leuk om te doen, daarom ben ik ook bij de musical gegaan.”

Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe zet je die in bij de musical?
“Ik heb maar een kleine rol in de musical, dus mijn talenten kan ik niet echt inzetten. Ik vind het wel altijd heel leuk om ‘agressief’ te acteren, maar door mijn rol kan ik dat helaas dus niet doen.”

Hoe ben je bij de musical gekomen en voor de hoeveelste keer doe je mee?
“Ik hoorde van een meisje waarmee ik acteerlessen had dat ze bij de schoolmusical zat en zij vroeg of ik een keer mee wilde doen, dus ik dacht ‘waarom niet?’.
We waren vorig jaar begonnen met de musical, maar door corona ging dat natuurlijk niet door. Dit is dus dit is mijn tweede jaar bij de musical, maar ik doe pas voor de eerste keer echt mee.”

Wat is jouw rol in de musical? Vind je dat die rol bij jou past?
“Ik ben de ‘schrijver’ van het verhaal en leg uit waarom Alice hier is. Ik denk niet dat deze rol echt bij mij past; ik was iets te laat met inschrijven, dus dit was de enige rol die nog over was. De rol is heel rustig en kalm en ik ben dat juist niet. En aangezien ik bij de musical zit voor het acteren, is zo’n kleine rol niet precies wat ik wilde.”

Hoe bereid je je voor op deze rol?
“Ik bereid me voor door de tekst een paar keer door te nemen en onderzoek te doen naar de schrijver en wat voor een persoon hij is.”

Welk advies zou je geven aan iemand die aan de musical mee wil doen?
“Zingen en dansen is een groot deel van de musical, dus eigenlijk moet je daar wel van houden. Het is wel een hele leuke ervaring en ik raad het je zeker aan, niet alleen voor de musical en het acteren, maar ook omdat je allemaal nieuwe vrienden maakt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here