In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Wonderland’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand juni de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. In deze aflevering gaat Godelieve Hermus op pad om hoofdrolspeelster Inge de Bes alles te vragen over haar rol als Alice.

Door Godelieve Hermus

Zou jij je willen voorstellen? Wie ben jij in het dagelijkse leven?

Mijn naam is Inge de Bes. Ik ben 18 jaar en ik woon in Elst. Ik houd erg van paardrijden en doe dit dan ook iedere vrijdag. Ook speel ik in de musical ‘Legally Blonde’ en hiervoor ga ik iedere zondag naar Amsterdam om te repeteren.

Wat voor een karakter heeft de persoon die jij speelt?

In de musical ‘Wonderland’ speel ik Alice. Zij is een hardwerkende moeder. Gedurende het verhaal komt zij terecht in Wonderland en ontmoet daar allemaal rare figuren. Ze is heel nieuwsgierig, maar ze wil ook graag terug naar huis. Ze is een echte doorzetter en zet dan ook alles op alles om terug te komen.

Hoe ben je bij de schoolmusical terechtgekomen en als je al vaker hebt meegedaan, voor de hoeveelste keer doe je mee?

Ik doe al mee met de musical sinds de eerste klas. Ik zag een poster hangen en volgde naast school toen ook al musicallessen. Toen dacht ik: ik moet ook meedoen met de musical hier! Dit jaar is dan ook het vijfde jaar dat ik speel in de musical op het Canisius College.

Wat is jouw bijdrage in deze musical? Welke rol speel je? Hoe bereid jij je voor op deze rol? En hoe past die rol bij jou?

Ik speel dus Alice en Alice is de hoofdrol. Ik moet dus redelijk veel doen in deze musical en dat vind ik leuk. Ik bereid mij voor op het spelen van Alice door vooral mijn tekst een paar keer door te lezen. Verder gaat het door het te doen vanzelf. Ik denk dat deze rol heel goed bij mij past, omdat zij nieuwsgierig is en een doorzetter is. Op sommige momenten kan ze ook redelijk sarcastisch uit de hoek komen en zo zit ik ook wel in elkaar.

Stel, ik wil volgend jaar meedoen. Welk advies geef je mij dan?

Doe het! Het is zo’n leuke ervaring. Je ontmoet veel leuke mensen en je hebt lol met elkaar. Daarnaast hoef je niet overal goed in te zijn. Je mag altijd meedoen en doen wat je zelf leuk vindt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here