Het is nogal wat. Zes jaar lang vakken volgen, met boeken zeulen, rijtjes leren, proefwerken maken met als hoogtepunt twee weken ploeteren in die dampende gymzaal, zwetend achter je examens, om te laten zien hoeveel wijzer je de afgelopen jaren geworden bent.
In juni heb je je diploma (als alles goed gaat) gehaald, maar dan. De wereld ligt aan je voeten en wat nu?

Misschien weet jij al welke studie je wilt gaan doen en ga jij gelijk in september studeren (natuurlijk na een welverdiende vakantie). Misschien moet je nog gaan bekijken in welke stad die studie wordt aangeboden en wil je nog gaan uitvinden of je op kamers wilt? Of blijf je toch liever nog even thuis wonen?
Of misschien wil je toch nog even niet studeren, maar ga je werken? Of misschien wil je wel gaan reizen? Of een combinatie van beiden?
Je hoort het al. Genoeg keuzes om te maken als je dadelijk trotste eigenaar of eigenaresse bent van dat diploma. Wat ga jij doen?

Afgelopen weken ben ik als oud-Canisiaan de klassen van 6VWO langs gegaan om te vertellen over een nieuw project: E@Motion! Vanuit de Radboud Universiteit biedt dit project een tussenjaar aan waarbij er twee dingen centraal staan: persoonlijke ontwikkeling én bewogen raken voor de ander. Tijdens dit tussenjaar zul je tijdens het hele jaar gecoacht en begeleid worden door iemand die is verbonden met de universiteit in Nijmegen. Hij of zij gaat samen met jou op onderzoek uit naar wie jij bent, wat je leuk vindt, waar je goed in bent, wat je belangrijk vindt in het leven en wat jou beweegt. Ook zullen we in deze fase gaan kijken welk project in het buitenland jou het beste past!
Want jazeker wel: vervolgens ga je een aantal maanden naar het buitenland om mee te leven en te werken met een (geloofs)gemeenschap. Tijdens je verblijf zul je verschillende projecten gaan bezoeken en meer over de cultuur leren. Het is een periode waarin je zult ervaren wat het is om even uit je eigen, vertrouwde omgeving weg te zijn en waar je je zult verwonderen over de gebruiken, normen en waarden van de lokale bevolking. Op locatie zal er iemand zijn die jou begeleidt en waar je op terug kunt vallen. Eenmaal weer thuis zal er een afronding zijn van het tussenjaar en zullen we bekijken wat een helpende en geschikte vorm is om over je ervaringen te kunnen vertellen!

Voor wie is E@Motion? E@Motion is voor dié leerlingen die nieuwsgierig zijn naar andere culturen en geloven, die zowel zouden willen reizen als meer over zichzelf zouden willen leren én die niet bang zijn voor een avontuur!

Nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten over het project? Benieuwd naar welke landen je bijvoorbeeld zou kunnen gaan of hoe zo’n gemeenschap er ongeveer uitziet?
Op vrijdagmiddag 21 februari van 13.30 tot 14.50 zal er een informatiebijeenkomst zijn. Onder het genot van koffie/thee en taart zullen er een aantal gastsprekers zijn die graag al jullie vragen willen beantwoorden en die met jullie in gesprek willen gaan!
De bijeenkomst is ingeroosterd dus je hoeft dan niet in de les. LET OP: stuur zelf de betreffende docent waarvan je de les mist even een mailtje om je af te melden.

Interesse om aan deze bijeenkomst deel te nemen en wil je je graag opgeven? Stuur dan een mail naar J1.devalk@ftr.ru.nl. Opgeven voor deze informatiebijeenkomst betekent niet dat je verplicht bent om aan het project deel te nemen maar is geheel vrijblijvend. Officieel opgeven door middel van een mail is alleen wel verplicht, zodat wij weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Opgeven kan tot en met 17 februari!

Hopelijk tot snel!
Juliette de Valk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here