Geen triatlon, geen pentatlon en ook geen decatlon maar gewoonweg ‘Achtkamp’! Dikke pret met je klas om de start van een schooljaar te vieren en een band op te bouwen of te verstevigen. En ja het kan er stevig aan toegaan als je met z’n allen opgewarmd en wel een stormbaan mag veroveren. Mathilde Schoofs doet verslag van dit avontuur en bewijst dat ook de minder sportieve karakters uitstekend in beweging komen bij hilarische activiteiten.

Door Mathilde Schoofs

Achtkamp? Is dat zoiets als sportdag?

Vorige week vrijdag: achtkamp voor de eerstejaars in de ochtend en voor de tweede klassers in de middag. Achtkamp? Ook bekend als sportdag? Wat leuk?! “Nou, niet dus!” dacht ik want ik ben niet echt een sporttype. Toen ik ’s middags het plein op kwam lopen met mijn vriendinnen zag ik al een enorme stormbaan staan. Maar nog steeds geen flauw idee van wat er ging gebeuren.

Massale warming-up en veel spelplezier!

Na een introductie waar we onze plattegronden en indelingen kregen en even gingen opwarmen met alle klassen ging iedereen naar het eerste onderdeel. Er waren 8 onderdelen vandaar de naam van deze dag. Er was een enorme stormbaan. Daar moest je samen met een vriend een groot kussen vasthouden. Doel was met je groepje het vaakst de stormbaan afleggen zonder het kussen te laten vallen. En allemaal andere grappige onderdelen zoals: een enorme levend tafelvoetbal, een spel waar je woorden moest spellen met grote blokken waar je in moest staan of een parcours doorlopen.

En dan met een dikke smile naar huis.

Na het 4de onderdeel hadden we even pauze. We kregen water en chocola, YUM!!! Ook kregen we de tussenstand te horen. Na pauze: nog 4 onderdelen te gaan en  daarna de prijsuitreiking. Het gaat natuurlijk niet om winnen maar ik was maar wat trots op mijn vriendin die met haar klas de 3e plaats veroverde! Na een leuke middag vol lachen waren we uit. Nog even onze spullen uit onze kluisjes halen en dan op de fiets naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here