Voor de zomervakantie streek de Franse klas met hun docenten Frida de Wit en Marieke Hamer neer in bistro ‘la Belle excuse’ om kennis te maken met de ‘cuisine française’ om de hoek van school. Culinair verslaggeefster Puck Schols was van de partij en deelt hier dit ‘moment gourmand’. https://www.lecomptoirfrancais.nl/la-belle-excuse/

Door Puck Schols

In hartje Oost de vakantie inluiden met een authentiek Franse déjeuner met je klasgenoten en Madame LeBlanc en Madame le Marteau, beter kon de zomer niet beginnen. En dan ook nog eens in een typisch Franse bistro! De naam van de eet- en drinkgelegenheid zegt eigenlijk al genoeg ‘La Belle Excuse’. Een klein barretje, een mooi terras en een goed gevulde kast met Franse wijnen. Gezellig!  Afhalen behoort ook tot de mogelijkheden. Wat schaft de pot: recepten uit de Franse keuken!

Een greep uit de kaart: rillettes de saumon, calamars à la romaine, camembert chaud et profiteroles.

Meer hoef ik niet te zeggen denk ik!  Très délicieux.  De Franse eigenaar Sébastien en zijn vrouw Janneke lieten ons met een proeverijtje de Franse keuken verkennen en wij steunden zo de plaatselijke horeca. Er was van alles wat: Franse kazen, quiche Lorraine, confit de canard en als afsluiting een lekkere macaron. Het geheel werd opgeleukt met een Franse quiz. Het enige dat ontbrak waren de Franse chansons.  En na het dessert helemaal ‘in the mood’ om naar Frankrijk te vertrekken!

Kortom een aanrader, ook na de vakantie om het vakantiegevoel nog even vast te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here