Theater in de klas? In coronatijd? Theatergroep Zwerm https://www.opde1sterij.nl/theatergroep-zwerm/isocial-voortgezet-onderwijs/maakte het mogelijk. Oké, de voorstelling was online maar dat paste uitstekend bij het thema ‘omgaan met sociale media’. De brugklassers zaten aan hun schermen gekluisterd. En de boodschap spatte van het scherm: 3 middelbare scholieren die tegen veel gedoe aanlopen zodra ze allerlei informatie delen in hun bio’tje op Insta, via Tiktok, Snapchat of gewoon ouderwets op Facebook…tja, en soms gebeurt dat ‘per ongeluk’ maar met grote gevolgen. Online en interactief want de meningen mochten gedeeld worden. Dan is zo’n mobiel toch ook weer handig!

Brugklasser Jennane Schüssler keek naar de voorstelling, deed mee met de nabespreking en brengt verslag uit van haar ervaringen.

Door Jennane Schüssler

Oeps, zomaar foto’s van leerlingen uit de klas zichtbaar!

We hadden vorige week een voorstelling over het omgaan op sociale media. De voostelling was niet in Real-Live, door Corona kon dat niet. Daarom was de voostelling op het digibord te zien via Teams. Ze hadden een toneelstukje gemaakt over een meisje, Femke, die altijd op haar telefoon zat en alles met iedereen deelde. Daardoor had ze weinig tijd voor haar vriendje Nick. Er was ook nog een ander meisje, Naomi, zij zat te chatten met Thomas die ze op internet had leren kennen. We hebben geleerd dat je niet alles op sociale media moet zetten want iedereen kan het dan zien. Ze hebben ons bijvoorbeeld ook foto’s laten zien van kinderen uit onze klas die ze op internet zagen.

De_Instaman

Ook hebben we geleerd dat je niet met iedereen moet chatten die je zomaar leert kennen op het internet. Je kunt namelijk eerst checken of die persoon wel echt is zoals die zegt. Via stellingen als ‘Alles wat ik op internet zet mag iedereen zien’ kon je de_instaman je mening geven. Uiteindelijk hebben we nog een quiz gespeeld over de voostelling. Er kwamen vragen en als je het er mee eens was, hield je een groen ding in de lucht (zoals een groene marker) en als je het ermee oneens was hield je een rood ding in de lucht (zoals een rood boekje). We vonden het een hele leuke en leerzame voorstelling!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here