Joppe Tielens en Floor Caron uit 1D (havo/vwo) aan het woord over de introductieperiode!

De introductieperiode

Eigenlijk hebben we voor het Canisius College gekozen vanwege de sfeer. Het voelde meteen goed toen we binnenkwamen. We dachten dat het best zwaar zou zijn op de middelbare school, maar tot nu toe valt het enorm mee. Het is helemaal niet zo moeilijk als we hadden gedacht en het huiswerk valt ook mee. Dat komt misschien wel doordat je hier echt de tijd krijgt om te wennen.

Rustige start
De docenten leggen goed uit wat hun vak inhoudt en hoe je alles aan moet pakken. Bijvoorbeeld hoe je een samenvatting moet maken of hoe je het beste woordjes leert. In de introductieperiode (die zes weken duurt) krijg je geen overhoringen en proefwerken en de eerste twee weken heb je helemaal geen huiswerk. Je start dus rustig.

Mentor en minimentoren
De mentor is best belangrijk en die zie je ook heel vaak: onze mentor geeft Nederlandse lessen en daarnaast hebben we twee uur in de week mentorles. In die mentorlessen leer je bijvoorbeeld hoe je het beste kunt leren en ook hoe je de Plenda moet gebruiken. De Plenda is een soort agenda waarin je het huiswerk opschrijft en tegelijkertijd je werk kunt plannen. Bovendien leer je elkaar via allerlei werkvormen en spelletjes heel goed kennen. Er worden veel nieuwe vriendschappen gesloten, dat gaat sneller dan gedacht. Als er iets is kun je ook altijd bij de mentor terecht.

Wij hebben daarnaast vier hartstikke leuke minimentoren. Die hebben we tijdens het brugklaskamp heel goed leren kennen, want zij trokken de hele tijd met onze klas op en bleven ook slapen. Dat brugklaskamp was op de De Berendonck en het was een top kamp! We hebben in klassenverband allemaal spelletjes gedaan, zoals vlotten bouwen, waterskiën, kajakken en boogschieten. ’s Avonds was er een Zjee Huub-feest, daar waren de minimentoren echt de gangmakers.

Het is ook heel leuk om leerlingen uit de bovenbouw te kennen. Je kunt ze altijd om hulp vragen en je kunt lekker met ze kletsen over van alles, over docenten bijvoorbeeld….

We missen de basisschool niet, soms wel de vrienden en vriendinnen van de basisschool, omdat je minder contact hebt met elkaar. We hebben hier al veel nieuwe vrienden gemaakt. Nee, we hebben er geen moment spijt van dat we voor het Canisius gekozen hebben!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here