Na maanden van lockdown, quarantaines en bubbels en na maanden zonder sporttoernooien, schoolkampen en traditionele sportdagen, vonden sportdocenten Ramon Janssen en Rob Slenders het hoog tijd worden voor beweging. En bewogen werd er op de allereerste ‘Canisius SpringTime-dag’. Met hulp van alle leerlingen die het vak BSM (bewegen, sport en maatschappij) volgen en de mini-mentoren werd het een sportief, succesvol en vooral sociaal event. Weer zo’n prachtig voorbeeld van voor en door leerlingen. En het weer werkte natuurlijk mee! Aan het eind van het artikel is er een impressie in beeld om blij van te worden!

Senna Spann en Sofia Driessen waren begeleidende mini-mentoren en doen verslag van hun bevindingen op het Mediahuis.

Door Senna Spann en Sofia Driessen

Vanaf het begin was het al een feestje!

Eindelijk is het weer zo ver, we kunnen weer met z’n alle genieten van deze mooie dagen en van elkaar. Deze sportdag had niet op een betere dag kunnen vallen. Met het mooie weer werd alles nog een beetje vrolijker. Wij als minimentor waren erg blij toen we hoorden dat we weer een leuke dag konden hebben met onze mentorkindjes, en wat was het een geweldige dag! Onze klas was in twee groepen verdeeld, de A en de B groepen van de afgelopen weken. We hebben ons verdeeld over de groepen en zijn zo langs alle verschillende onderdelen gegaan. Bij elk onderdeel stond iemand van BSM uit 5 VWO die ons heeft geholpen en begeleid tijdens het desbetreffende onderdeel. Vanaf het begin was het al een feestje door de leuke muziek die gedraaid werd over het hele schoolplein. En zo ging het de hele dag door.

Wat is het toch fijn dat we in de laatste weken toch weer samen mogen zijn.

Iedereen deed erg z’n best bij alle onderdelen. Er zijn zelfs bij het onderdeel Freerunning wallflips gemaakt door bijna iedereen! Zelfs wij deden daaraan mee. Het was erg leuk om te zien hoe de kinderen weer met elkaar konden genieten van een mooie dag op het Canisius College. Iedereen deed leuk met elkaar en tegen elkaar. Ook als je een andere klas tegen kwam van het groepje waar je bij dat onderdeel bezig was, kwamen de klassen met elkaar aan de praat en werd het nog gezelliger. Al met al was het een erg geslaagde dag en hebben we veel plezier met elkaar gehad. Wat is het toch weer fijn dat we in de laatste weken toch weer samen mogen zijn. Hopelijk komt er volgend jaar weer iets leuks waarmee we met z’n allen aan mee kunnen doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here