Art Battle is een kunstwedstrijd voor Nijmeegse eindexamenleerlingen in de beeldende vakken. Het beste werk van dat schooljaar wordt een week lang tentoongesteld in de expositieruimte van de Lindenberg. De docenten beeldende vorming van de deelnemende scholen selecteren samen met de organisatie van Art Battle uit alle eindexamenwerken het beste werk. Een deskundige jury kiest uit alle werken per schoolniveau één winnaar (VMBO, HAVO, VWO). De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in de Lindenberg op dinsdag 22 juni.

Naast de werken zelf zijn ook de procesbeschrijvingen te bekijken. Deze geven meer inzicht in hoe de eindexamenleerlingen tot hun werk gekomen zijn, en welke route ze in de lessen hebben afgelegd.

https://www.cultuurenschoolnijmegen.nl/voortgezet-onderwijs/art-battle

Al zijn het woelige tijden, de eindexamens in het voortgezet onderwijs gingen gewoon door. Dit betekent ook dat er een hele lichting eindexamenkandidaten beeldende vorming hun middelbare schooltijd heeft afgerond met kunstwerken. Deze kunstwerken verdienen de aandacht!

Ook de kunstwerken van 6 Canisianen! Van linksboven met de klok mee is het werk te zien van Daan Cober (4 mavo), Nina Honigh (5 havo), Gesine van Veen (6 vwo), Britt Leensen (5 havo), Isa Lathouwers (6 vwo) en Lois Ariaans (4 mavo)  Van 21 juni t/m 27 juni sieren hun werken de exporuimte van de Lindenberg tussen de andere geselecteerde beste werken van dit schooljaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here