Hoe heeft de coronacrisis ons onderwijs veranderd? En hoe gaat het dit nog veranderen? Wat betekent contact in tijden van crisis? En hoe zorgen we voor nabijheid, juist wanneer we afstand moeten houden? Welke gebruikelijke en doorgaans gewone rituelen zijn nu niet meer mogelijk? En krijgen deze rituelen nu een nieuwe vorm en misschien ook wel een nieuwe betekenis? Als onderwijs in tijden van corona iéts laat zien, is het wel het belang van flexibiliteit. Maar wat als je het even niet meer weet? Wat als je niks begrijpt van al die maatregelen en je hoofd vol vragen zit? In ‘Canisius uit de podcast’ gaat hoofdredactrice Guusje in gesprek met de rector om antwoord te krijgen op al jullie vragen! Wat gebeurt er achter de schermen? En wat betekent het in deze tijd om leerling, ouder of docent te zijn?

Aflevering 2- Maandag 23 november

Onderwijs is zoveel meer dan louter het volgen van lessen in een klaslokaal. Elk jaar worden er tal van extra activiteiten georganiseerd die de identiteit van de school benadrukken.

In deze aflevering gaan Guusje en Martinette in gesprek over deze tradities en over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus op deze tradities. Verder bespreken zij de Open Dag, wat deze dag betekend heeft voor de schoolkeuze van Guusje en hoe toekomstige brugklassers zonder Open Dag toch hun middelbare school bewust kunnen kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here