Daar zijn we weer, het is Valentijnsdag. Een dag waarop de een gezellig met partner op de bank gaat knuffelen en een romcom gaat kijken, de ander een ongemakkelijke tinderdate heeft en weer een ander zich verzet tegen de romantische verwachting die mensen bij Valentijnsdag hebben. Valentijnsdag heeft zo voor iedereen een eigen betekenis. Ook voor een vriendin van mij, Madelon.

Door Lena van Donzel

Het was Valentijnsdag 2021, Madelon ging op date in een Frans restaurant. De leuke jongen, laten we hem in dit verhaal maar eventjes Ronald noemen, had ze ontmoet via Tinder. Eenmaal aangekomen in het restaurant in Enschede zag ze dat zij de eerste was. Rustig hing ze haar jas over haar stoel en ging zitten. Niet veel later kwam er een ober  haar vragen wat ze te drinken wilde hebben, ze bestelde een glaasje cola. Bijna een halfuur later en na een heleboel paniek en gestress van Madelon kwam Ronald eindelijk binnen. Hij had een wit overhemd met een spijkerbroek aan en felgele schoenen. Nadat Ronald aan Madelons tafel was gaan zitten, begon hij met een van de meest slechte pick-up lines ooit: “Heb je in mijn natuurkundeklas gezeten? Want ik voel de chemie tussen ons.”

Ronald had een doosje bonbons voor haar meegenomen, maar toen Madelon de doos opende was er al een uit gegeten. Een minuut later kwam de ober aangelopen en bestelden onze twee tortelduifjes hun eerste (en enige) wijntje. Ze hadden een fles dure rode wijn besteld bij hun steaks.  Na een tijdje merkte Madelon dat Ronald haar naam niet meer gebruikte, waarschijnlijk was hij die vergeten. Toen de ober met het wijntje kwam, morste hij wat over Ronalds witte blouse. Het was een simpele rode vlek, maar Ronald stond dit niet zomaar toe en begon te schreeuwen tegen  de ober. Madelon schaamde zich dood en liep weg van de tafel.

Niet veel later kreeg ze een appje van Ronald of ze de tikkie wilde betalen om de rekening te splitten. Geïrriteerd betaalde ze het veel te dure tikkie en ging slapen. En zo kwam het einde aan Madelons slechtste tinderdate ooit. Conclusie, ga nooit daten op Valentijnsdag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here