Terwijl de Berlijnse Clara Reemtsma op de bres stond voor ‘ein besseres Klima’, Bundeskanzlerin Angela Merkel ‘von einem australischen Loris im Vogelpark gebissen wurde’ en meer dan 60 miljoen Duitsers werden opgeroepen om ‘einen neuen Bundestag zu wählen’, vond ook nog de ‘Dag van de Duitse Taal’ plaats. Deutschlehrerin Annabel van Kesteren zette haar 3e klassers op speelse wijze aan het denken over het belang van de Duitse taal en vroeg één van hen de ervaring en de motivatie voor het vak te beschrijven.

Door Mirthe Leenders

Duits lijkt nog altijd veel op het Nederlands.

Vanaf het tweede jaar op het Canisius College heb ik Duitse les gekregen. Ik vind het leren van Duitse woorden niet moeilijk, dit komt omdat veel woorden iets weg hebben van de Nederlandse taal. Voor mijzelf is het ook fijn dat ik Duits kan praten omdat ik vaak in Oostenrijk op vakantie ga. Dat geeft mij een extra motivatie om Duits te leren.

Ideaal zo dicht bij de Duitse grens.

Een andere reden om goed Duits te kunnen spreken is omdat ik in de buurt van Duitsland woon en dus ook regelmatig in Duitsland ben voor familiebezoek of boodschappen. Ik denk dan ook dat ik eind van dit jaar voor dit vak ga kiezen als examenvak, want zoals aangeven heb ik verschillende persoonlijke redenen waarom ik Duits zou willen spreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here