“When in Rome, do as the Romans do” moeten docenten Moniek van Oosterhout en Esther Broen hebben gedacht toen zij de brugklassers meetroonden naar de Romeinse straat in Museumpark Orientalis. Op de laatste en zonnige dag van september gingen de leerlingen voor het vak Wetenschapsoriëntatie op onderzoek uit naar het leven in de ‘Oudheid’. Leren door ervaren: https://www.canisiuscollege.nl/onderwijs/vakken/won/

Mediahuis journalisten Mila en Charlène brengen hiervan schriftelijke verslag terwijl Carlijn en Jennane de dag met een vlog in beeld brengen.

Door Mila, Charlène, Jennane en Carlijn

De Romeinse eetcultuur

Verslag van een tweedaags project

Onze presentatie zou over de Romeinse eetcultuur en de eetcultuur van nu gaan.

Gedurende twee dagen hebben wij een onderzoek gedaan dat vervolgens aan de hand van een poster gepresenteerd werd in het Museumpark Orientalis.

Onder dit onderwerp vielen meerdere deelvragen. Elke persoon uit ons groepje moest een deelvraag onderzoeken. De deelvragen die wij hebben onderzocht zijn:

Welk ritueel hadden de Romeinen vroeger en welke hebben wij nu voor het eten?

Welk materiaal gebruikten we vroeger en nu?

Welk eten hadden ze vroeger?

Welk eten hebben we nu wat ze vroeger niet hadden?

Waar komt het eten van vroeger vandaan?

De presentatie

Op dag 2 hebben we de poster nog even afgemaakt. Dat was wel nodig ? en we zijn toen naar Orientalis vertrokken! Daar hadden we echt superrr veel zin in! Op de fiets! Yesss eindelijk kwamen we er aan: we moesten echt heeeel veeeel bergen op en af fietsen (het leek Rome zelf wel!). We moesten eerst een blad invullen met informatie van het kerkhuis bij de Romeinse straat. Na de lunch nog even repeteren voor de presentatie. Druk, druk, druk met repeteren, ooh ze komen er allemaal al aan… nu mochten wij als eerste presenteren. Dat zou vast wel lukken. Het ging gewoon goed! De andere presentaties waren super leuk! Weer naar huis. Het was een geslaagde dag!

Impressie van de dag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here