In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Wonderland’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand juni de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College.In deze aflevering ging Famke Buwalda in gesprek met Joël. Het werd een persoonlijk gesprek waarin Joel zichzelf voorstelt en de rol van ‘Sophie’ toelicht.

Door Famke Buwalda

Zou jij je willen voorstellen? Wie ben jij in het dagelijkse leven?

Ik ben Joël en ik ben non-binair, dus dat houdt in dat ik geen man en geen vrouw ben. Ik hou heel erg van turnen, dansen, musical en buiten zijn.

Meedoen aan de schoolmusical, is dat de droom van je schoolleven?

Nee eerst eigenlijk niet. Ik heb bij de vorige musical ook meegedaan, maar dat was meer omdat mijn vriendengroep meedeed en toen ze vroegen of ik ook mee wilde doen dacht ik, nou dan doe ik wel een keertje mee! En uiteindelijk vond ik het toch best wel leuk.

Welke kwaliteiten heb je en hoe zet je die in bij de musical?

Ik vind het heel leuk om te dansen en musical in het algemeen vind ik ook wel leuk, maar daar ben ik pas achter gekomen toen ik het ook echt ging doen.

Hoe ben je bij de schoolmusical terechtgekomen en voor de hoeveelste keer doe je mee?

Bij de vorige musical ben ik terechtgekomen door vrienden, ik zat toen in de tweede klas en heb meegedaan aan de uitvoering van Matilda. Nu zijn we al twee jaar met deze musical bezig, dus dit is mijn tweede keer.

Wat is jouw bijdrage in deze musical? Welke rol speel je?

Ik speel de rol van Sophie, het kind van Alice en daarnaast doe ik achtergrond zang spel en dans.

Hoe bereid jij je voor op deze rol?

We hebben meestal een keer in de week een repetitie, waarbij we sinds de laatste paar weken een doorloop doen, omdat we nu al wel richting het einde gaan. Soms oefenen we tussendoor nog met een kleiner groepje.

Ook thuis oefen ik de liedjes, de dansjes en de tekst zodat ik die wel uit mijn hoofd ken.

En hoe past die rol bij jou?

Ik doe ook de achtergrond dans en dat past vooral wel bij mij, want dat vind ik heel leuk om te doen.

Stel, ik wil volgend jaar meedoen. Welk advies geef je mij dan?

Ik zou vooral meegeven dat je niet bang moet zijn om fouten te maken. Zelf vind ik het ook best wel spannend, omdat ik een aantal solo stukjes heb, maar als er bij de repetitie ergens een valse noot tussen zit of er iets anders fout gaat dan is dat gewoon prima. Er hangt altijd een fijne sfeer en fouten ga je sowieso maken, je bent er om jezelf te verbeteren, dus als je een fout maakt is dat niet erg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here