Deze zomer trokken wij massaal naar het Zuiden en stonden er soms maar liefst 7 uur of langer in de file om even als God in Frankrijk te kunnen leven. Wat is dat toch dat Nederlanders jaarlijks la Douce France kiezen als favoriete vakantieland? Is het de taal, de Franse keuken of het pittoreske landschap? Of is het omdat wij stiekem, diep van binnen als nuchtere Hollanders verlangen naar dat ‘joie de vivre’? Al is het maar voor twee weken.

De Canisiaanse Petits Gourmands van de brugklas maken elk jaar kennis met de Franse cultuur tijdens het traditionele ‘Petit déjeuner’ waarbij menig brugklasser verzucht: “C’est délicieux, les croissants” want alleen bakker Holland weet hoe je de échte Franse croissant bakt!

https://www.bakkerij-holland.nl/

Door Floor Mostert

Frans ontbijt 2021 

Bonjour! Donderdag 4 november zaten alle 1e klassers van het Canisius college aan een heerlijk petit déjeuner! Oftewel een heerlijk Frans ontbijtje. Vrolijk in het blauw (bleu), wit (blanc) of rood (rouge) kwamen alle brugpiepers binnen. Alle tafels waren naar boven verplaatst zodat we allemaal aan een grote gezamenlijke tafel zaten. Alle Frans docenten hadden zich prachtig uitgedost! Een mooie pruik en streepjes. Het ontbijtje ontstond uit het volgende: Een chocoladecroissantje, een klein stokbroodje en een croissant! Ik vond het in ieder geval heel erg leuk! Anderen reageerden ook enthousiast! 

Siem Mostert: Ik vond het heel erg lekker en het was ook heel erg gezellig! Ik hoop dat ze dit volgend jaar weer doen voor de andere brugklassers.  

Juline Hurenkamp: Ik vond het gezellig er stond Franse muziek op en het eten was ook erg lekker. 

Lara van Dinther: Ik vond het heel erg leuk en gezellig, want we konden met de hele klas ontbijt eten en het was toch wel anders dan normaal daardoor.  

Mies Plette: Ik vond het heel erg leuk, lekker en gezellig! 

Als afsluiting mocht je even chillen of dansen. Daarna was het weer een schooldag. Maar het ontbijt maakte die normale donderdag toch wel speciaal! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here