Zo sta je op de rode loper tijdens de première van de musical eind Groep 8, en zo ben je brugklasser en zet je je eerste stappen over de rode loper naar de middelbare school. Mediahuis Nijmegen vroeg brugklasser en nieuw redactielid Mies Plette een impressie te schrijven van de laatste week van haar zomervakantie.

Door: Mies Plette

Hoi! Ik ben Mies. Ik zit in de brugklas (soort van want ik heb nog een week vakantie) en hou van lekker eten (*slurp*). Ik zit op moderne dans maar mijn moeder, lerares Frans…zegt nog steeds: BALLET!. *Zucht*. Morgen krijg ik mijn schoolboeken binnen en dan gaan we samen kaften. Dat gaat er ongeveer zo uitzien.

De stapel kaftpapier als ik kaft:

Ik zit komend schooljaar in 1F en ik heb er heel veel zin in. Maar eerst maar eens mijn bed uitkomen: Gaap, zzzz…huh…sorry…ben een beetje moe! Papa en mama zeggen de hele tijd: “Tja, zo gaat het op de middelbare ook”. *Snik*. Even serieus, ik word daar gek van! Ik bedoel, ik snap het wel maar dan toch!

Over mijn huiswerkplek: mijn bureau! Persoonlijk lijkt wiskunde me echt heel stom (sorry leraar)! Ik moet ook wennen aan het feit dat we wiskunde hebben en niet gewoon rekenen. Tekenen en handvaardigheid daarentegen lijken me echt tof! In Nederlands ben ik best goed. Ik houd dan ook van lezen. Taal heet dus Nederlands. Steek je hand op als je niet wist dat gym ‘lichamelijke oefening’ heet op de middelbare. *Hele diep zucht*.

In de nieuwe klas is het gezellig en veel rustiger dan in mijn oude klas. Mijn nieuwe vrienden zijn erg aardig. Elise ken ik al uit mijn oude klas.

De pauze gaat echt anders worden dan op de basisschool. Daar zit ik wel een beetje mee: op de basisschool speelden we met z’n allen tikkertje en zo. Hier wordt dat echt anders! Ik denk dat veel kinderen dit een grote stap vinden maar als je een beetje sociaal bent en heel goed kan kletsen, ben je er vast snel overheen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here