Musical is Kunst! Musical brengt alles samen! Toneelspel, Zang, dans, muziek en dat alles in een verhaal vol humor, liefde en woede. Het creatieve team dat bestaat uit een producent, een regisseur, een choreograaf en een arrangeur krijgt op het Canisius College vorm in één persoon: Arno van Bergen. Het technische team dat zorgt voor licht, geluid, projecties, schijnwerpers, special effects en camera’s staat onder leiding van één persoon: Jurriën Leichsenring. Samen brengen zij zo’n 30 leerlingen in beweging om een show neer te zetten waar Joop van den Ende nog ‘een puntje aan kan zuigen’!

Door Marit Eken

Wat een werk, wat een uitvoering, wat een kunstzinnigheid!

De musical Wonderland is een voorstelling waarin van alles gebeurt. Je kunt op sommige momenten je ogen er niet meer bijhouden! Alles zag er kleurrijk uit, de kostuums, de attributen, de gezichten. Echt complimenten aan de grimeurs. Alle gezichten waren prachtig beschilderd. De make-up paste steeds perfect bij de rol die de personages speelde. Onwijs cool! 

De juiste timing van licht en geluid

Daarnaast, de dans die werd uitgevoerd was zo leuk om te zien. Het voegde zo veel toe aan het verhaal! Je zag wie de pasjes vol zelfvertrouwen showde en wie stiekem afkeek bij de ander, wel heel lief om te zien! Natuurlijk kan je de technici niet vergeten; ze hebben het licht, de muziek en alle techniek die erachter zit zo goed uitgevoerd. Ze wisten precies wanneer ze moesten inschakelen met de muziek of de spotlights!

De regisseur, wat een creativiteit en wat een fantasie.

Bovendien, de moeite die in de musical werd gestoken was in alle opzichten te zien. Arno van Bergen, de regisseur die het hele verhaal, het script, de liedjes, de dans, de muziek heeft bewerkt voor de schoolmusical: écht niet te geloven. Wat een creativiteit, wat een fantasie, wat een verbeelding! Ongelofelijk knap! Ook de lieve eerstejaars die zich nog onzeker en kwetsbaar voelden, deden het fantastisch! En de oud-leerlingen die dit jaar niet meer op het Canisius hebben gezeten, hadden de inzet en het enthousiasme om toch elke keer bij de repetitie aanwezig te zijn, ook al werd de musical een jaartje verschoven. 

Wat een talent hier op het Canisius College

Vooral het enthousiasme dat werd uitgestraald en de inzet die iedereen toonde was zo mooi om naar te kijken. Iedereen stond versteld van al het talent dat de leerlingen op deze school hebben.  

Ik zou zeggen: als je hier niet bent geweest, heb je een heel musical spektakel aan talent gemist!  

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here