All inclusive naar Turkije? Midweek Center Parcs of een lang weekend naar Parijs? Niet meer over tobben. Wij gaan lekker met z’n allen deze herfstvakantie nergens naar toe. Dus niet in de rij staan bij het ontbijtbuffet, geen zwetende lijven in het tropisch zwemparadijs of kou kleumen boven op een tochtige Eiffeltoren. Wat wel? Gastcolumniste Lena van Donzel zette voor het Mediahuis Nijmegen de activiteiten op een rijtje om toch actief bezig te zijn in en rond Nijmegen. En vergeet niet: luieren is ook leven!

Door Lena van Donzel
Picknicken in het bos

Bij restaurant Bairro alto https://www.bairroalto.nl/ kun je een picknickmand kopen en lekker ergens mee naartoe nemen, mits je het voor sluitingstijd mee terugneemt. Ook kun je zelf een picknickmand maken en meenemen en gezellig met wat vrienden in een lokaal parkje of bos gaan picknicken. Het bos is immers op z’n mooist in de herfst.

Winkels in Nijmegen
Ook kun je natuurlijk lekker (op afstand) shoppen in Nijmegen. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Lange Hezelstraat. Hier hebben ze een tweedehands kledingwinkel genaamd ReShare Store https://www.resharestore.nl/winkels/reshare-store-nijmegen waar de opbrengst naar het leger des heils gaat. Ook hebben ze naar mijn mening een van de beste friettenten in dezelfde straat Smokehouse  http://www.smokehousekronenburger.com/ en een fantastische platenwinkel Vinylarchie http://www.vinylarchief.com/ waar je urenlang naar cd’s en platen kan kijken en vooral kopen natuurlijk.
Andere stad?

Als je Nijmegen helemaal niks vindt, wat natuurlijk kan, kun je bij NS een kaartje kopen waar je een hele dag voor maar 7.50 euro mag reizen, buiten de spits vanzelfsprekend. Dit kaartje kan 1 keer per maand worden gekocht per jongere. Zo kunnen jullie alsnog lekker shoppen en hoeft dat niet in Nijmegen te zijn. Vergeet je mondkapje niet!

Liever binnenblijven?
Een tijd van regen is onvermijdelijk in de herfstvakantie. Een leuk moment om games te proberen. Zo is Among Us een gratis mobiele game. Verzamel vrienden en zoek de imposters. Vanaf 15 oktober zijn er nieuwe gratis games op epicgames. Voor de niet-gamers zijn er altijd leuke alternatieven. Ga bakken, koken, knutselen, tekenen of schilderen of maak je eigen bullet journal. Dit is een soort zelfgemaakte agenda om de dingen die jij belangrijk vindt bij te houden. Zoals uitgaven, of wanneer je gestrest of blij bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here