In deze tijd van Covid-19 is het natuurlijk de bedoeling dat we zo min mogelijk overal heen gaan om besmettingen te voorkomen. Ook op school is het verzoek gedaan de Coop te vermijden in de pauzes en tussenuren. Goed eten is natuurlijk lekker en gezond. Daarom hebben Marit en Lieke  twee lunchrecepten samengesteld! Dit kan je de avond van te voren voorbereiden en de volgende dag meenemen naar school (en hoef je dus ook niet naar de Coop te gaan).

Door Lieke Lammers en Marit Eken

Hummus wraps  (dit recept is vegetarisch)                                       

Je hebt nodig:

  • Wraps (zoveel als jij denkt er op te kunnen)
  • 1 bakje hummus (aangeraden; maza hoemoes naturel)
  • 1 avocado
  • Tomaat
  • Wortelsnippers
  • Sla (rucola, ijsbergsla etc. wat je lekker vindt)
  • Waarschijnlijk komen ze er ongeveer zo uit te zien 😉

Werkwijze;

  1. Snijd de avocado en tomaat in stukjes.
  2. Besmeer de wrap met hummus en leg daarna de sla erop.
  3. Beleg dan de wrap verder met de advocado, tomaat en wortelsnippers/stukjes.
  4. Rol de wraps op en prik er eventueel een satéprikker in om het dicht te houden. Als je meerdere wraps wilt herhaal je deze stappen. En dan is het smullen maar! 😉

Pasta salade     (Dit recept is vegetarisch)

Je hebt nodig (je kunt altijd zelf wat afwijken van de hoeveelheden) ;

  • 70 gram fusilli pasta
  • 50 gram cherrytomaten
  • 20 gram groene pesto
  • 10 gram pijnboompitten
  • Stukjes komkommer
  • 15 gram rucola

Werkwijze:

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking in ongeveer 8 minuten gaar.
  2. Was ondertussen de groenten af. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in stukjes. Schaaf kleine plakjes Parmezaanse kaas.
  3. Rooster (als je wilt) de pijnboompitjes in een droge pan met een dikke bodem, totdat ze goudbruin zijn.
  4. Giet de fusilli af en laat ze afkoelen totdat het koud is. Doe dan de fusilli in een bakje/schaal en meng het goed met de pesto. Schep nu ook de cherrytomaten, komkommer, rucola en pijnboompitten door de pastasalade.
  5. Doe de pastasalade in een bakje en zet het in de koelkast. Als je het dan de volgende dag meeneemt naar school kan je er lekker van smullen.

 

1 REACTIE

  1. Ziet er lekker uit, ga ik doen. Tip om een avocado in stukjes te laten eindigen op je bord (of on top of je wrap); -pak een rijpe avocado in je handpalm; -snijd hem in de lengte rondom in tot de pit (voel je vanzelf zitten); -“breek” de avocado in tweeën; -haal de pit uit de ene halve; -snij met een mes met een ronde bovenkant het vruchtvlees in evenwijdige snedes, eerst in de lengte, dan kruislings in de breedte, tegen de schil aan. Niet te diep snijden (=door de schil heen); -druk nu aan de achterkant van de avocado-helft op de schil en wip zo de voorgesneden losse stukjes uit de schil. De helft van je avocado (mits rijp) valt er nu uit in stukjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here