En dan worstel je je een jaar door Franse teksten, stoei je met luisteropdrachten en probeer je eindeloos woordjes te leren om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat je veel liever de mode en de journalistiek ingaat. Zo verging het gastschrijfster Veerle Tuinman. Zij besloot haar talent voor mode en journalistiek in te zetten bij het Mediahuis, zich te richten op de Franse cultuur en de Franse taal op een lager pitje te zetten. De toekomstige Fiona Hering maakt haar debuut met een artikel over Emily, het modebewuste hoofpersonage uit de Netflix serie ‘Emily in Paris’.

Door Veerle Tuinman

Een uitgesproken type

Laten we eerlijk zijn we voelen ons allemaal underdressed als we op de bank in onze chille joggingbroek liggen te kijken naar ‘Emily in Paris’. Emily is veel bezig met mode en dat is in de serie dan ook duidelijk te zien. In aflevering één al heeft ze veel verschillende outfits aan. Emily is een erg uitgesproken type en dat zie je terug in haar outfits. Op de foto draagt Emily een wel heer erg opvallend outfit: een blouse met een print van Parijs (Eiffeltoren etc.) Gecombineerd met een rok van slangenprint, een aparte en gedurfde combinatie. Ik houd ervan als een outfit een beetje apart is maar ik zou het dan wel combineren met rustige accessoires. Emily heeft namelijk een blouse en een rok aan met een drukke print en daarbij heeft ze nog erg drukke hakken aan. Plus nog een opvallende tas, als het sjaaltje van de tas af was dan wordt de focus meer gelegd op de opvallende outfit zelf. En nu weet je niet zo goed waar je naar moet kijken omdat alles print heeft.

Denim op elkaar: niet langer een ‘no go’

Camille is een vriendin van Emily en in veel opzichten haar tegenpool. Op de foto laat zij zien dat je met een simpele basis (denim) en een opvallend simpel shirt en een bijzonder accessoire toch een hele leuke outfit kan creëren. Dat vind ik nou helemaal fantastisch! Camille draagt een casual look, simpel maar toch erg stoer tegelijkertijd. Denim op elkaar dragen was paar jaar geleden echt een ‘no go’ maar tegenwoordig vinden de meeste dit helemaal de bom. Ik dus ook, ik vind dat denim op elkaar dragen heel erg stoer eruit ziet en door het rode shirtje komt er ook een pop of colour in de outfit. En een petje maakt haar outfit helemaal af. Het staat haar prachtig! Dit is echt een outfit dat ik zo zou dragen.

Uit je comfortzone durven stappen!

Zoals je op de afbeeldingen kunt zien, zijn de twee outfits compleet verschillend van elkaar. Emily heeft een hartstikke opvallende outfit aan, terwijl Camille het juist iets rustiger heeft gehouden. Wel zie je dat ze allebei kleur hebben verwerkt in de outfits. Emily heeft een heel erg vrouwelijke deftige outfit aan (hakjes, rokje, handtas). Camille heeft een veel stoerdere outfit aan en bijna geen accessoires terwijl Emily nog wat sieraden om heeft. Dat had ik ook wel leuk gevonden bij Camille als ze bijvoorbeeld een gekke oorbel in had gedaan. Iets meer de edgy kant durven op te zoeken. Persoonlijk zou ik zelf eerder voor de outfit van Camille gaan omdat dat dichter bij mijn stijl ligt. Maar als ik uit mijn comfortzone zou stappen dan zou ik zeker voor een outfit als die van Emily gaan. Een vrouwelijke meisjesachtige outfit of een stoere outfit met een petje voor de finishing touch dat de outfit helemaal af maakt. Voor welk outfit zou jij gaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here