De eerste DJ-cursus is een feit. In het kader van ‘wat kunnen we allemaal nog wel doen’, volgden een aantal leerlingen uit de brugklas en tweede klas de afgelopen weken DJ lessen onder de bezielende leiding van oud-Canisiaan Rogier Zondag. Samen met docent licht en geluid Jurriën Leichsenring werd letterlijk alles aan apparatuur uit de kast getrokken om de leerlingen de basistechnieken bij te brengen. “Heel veel talent bij elkaar en zeker een vervolgcursus waard”, zo sprak Rogier bij de uitreiking van de welverdiende certificaten.

ZjeeHuub, Be warned! De nieuwe generatie DJ’s komt eraan!

Door Emilian Mekenkamp

Leuker dan vrije tijd

Voor de kerstvakantie heb ik een hele leuke DJ-cursus gevolgd.

Het was heel erg leuk. Ik heb met een echt Dj-paneel gewerkt en geleerd hoe ik hem moet gebruiken. Ik heb een vriend die een dj-paneel heeft waar ik ook al wel een klein beetje mee heb ge-dj’d, Maar het is nog veel leuker om les te krijgen in hoe je moet Dj’en. Degenen die het uitlegden waren oude Dj’s van het Canisius college. De plek waar de cursus gegeven werd was heel leuk; namelijk in het Mediahuis van het Canisius College. We hadden heel veel plezier met elkaar en met het samen Dj’en. We maakten ook grapjes. Het was zelfs leuker dan vrije tijd die je elke dag wel wil. Het waren 3 lessen.

Draaien als een pro!

De eerste les begon met elkaar leren kennen. Daarna kwam uitleg over belangrijke dingen: hoe je twee liedjes met elkaar kan mixen zonder dat je het hoort, en hoe je één van de twee liedjes langzaam weer weg kunt draaien. De tweede les leerden we hoe we de lage, hoge of midden tonen eruit moet halen. Dat klinkt dan meteen heel anders. Als je twee liedjes tegelijk draait, kun je bijvoorbeeld het beste niet alle twee de bassen erin laten maar één eruit weg filteren. De derde les was de laatste les. Toen hebben we geleerd om een ‘loop’ te maken. Als je een ‘loop-in’ doet verschijnt er een pijltje in beeld, op de plaats waar de ‘loop’ begint, en als je ‘loop-out’ doet dan wordt het stuk van de ‘loop-in’ tot ‘loop-out’ herhaald. Dat was heel erg interessant.

Er waren duizenden liedjes waar we uit konden kiezen, waardoor de mogelijkheden bijna oneindig waren. Kortom: De DJ-cursus is zeker een aanrader!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here