De voorjaarsvakantie staat voor de deur en twee weken in het vooruitzicht om heerlijk languit op de bank of, met een beetje lentegeluk, in de hangmat uren en ongestoord een boek te lezen. Een spannend boek! Zo’n boek dat je niet kan wegleggen. Een pageturner want je moet het einde weten, de dader vinden. Docente Nederlands Nicole Wenneker bedacht dat dit een uitgelezen moment is om de brugklassers kennis te laten maken met de thrillers van Cis Meijer die, eerlijkheid gebiedt dit te melden, de juf zelf te spannend vindt om te lezen.https://www.cismeijer.nl/

Brugklassers Jennane en Charlène zijn fan van de boeken van Cis Meijer en waren dolblij hun idool te mogen ontmoeten.

Door Jennane Schüssler en Charlène Olthof

Schrijfster Cis Meijer bij ons op bezoek! Dat is geweldig zeker als je haar boeken zo graag leest als wij!

De inspiratie van Cis inspireert ons

De brugklassers nemen plaats in de aula en Cis Meijer komt voor ons staan, microfoon in haar hand. Achter haar verschijnen op het digibord foto’s van alle boeken die ze heeft geschreven, een foto van haar dochter, foto’s van series waar ze inspiratie van kreeg en nog veel meer dingen over haar leven. Ze heeft ook een stapel boeken meegenomen die zij heeft geschreven: thrillers voor kinderen! Ze vertelt over haar jeugd en de invloed van die tijd op haar schrijverschap. Ook vertelt zij over haar lievelingsboek: “Met de poppen gooien” van Guus Kuijer. En de allereerste film die ze zag was de film “Bambi”. Cis kijkt ook veel series op Netflix waar ze inspiratie vandaan haalt zoals “Riverdale” en “Stranger Things”.

Stalen zenuwen

Uit haar middelbare schooltijd put ze inspiratie. Zo vertelde ze over een lerares die hysterisch je hele rugzak omkieperde uit het raam als je aan het praten was. Zij had dan wel eerst je etui geopend zodat je vervolgens ergens onder aan het raam echt alles bij elkaar moest gaan zoeken. Deze lerares diende als voorbeeld voor een van de personages uit haar boek “Moordspel”. Als Cis voorleest uit haar laatste boek “Jacht” lopen de kriebels over onze rug. Je moet stalen zenuwen hebben om haar boeken te lezen!

We mochten alle vragen die we wilden stellen vooraf op een briefje schrijven en konden Cis zo het ‘hemd van haar lijf’ vragen. Het was super om naar haar verhalen te luisteren. Aan het einde gingen we een kahoot spelen en de winnaar kreeg een boek van haar: een boek voor de thuisblijvers online en een boek voor de leerlingen in de aula. Dat is zo’n moment waarop je hoopt ‘ikke, ikke, ikke’. Die kans ging aan ons voorbij maar gelukkig staan al haar boeken in de mediatheek en kun je er zelfs haar laatste boek vinden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here