In #supportyourlocals gaat culinair verslaggeefster van het Mediahuis Nijmegen, Puck Schols naar verschillende restaurants in Nijmegen om eten af te halen, te vragen hoe ze in de horeca omgaan met de coronacrisis en om antwoord te zoeken op de vraag hoe je het beste je ‘locals’ kunt ‘supporten’. Voor deze aflevering zocht zij een hotspot op om de hoek van de school en ging er haar eerste ijsje van het seizoen proeven. https://www.ijssalonghiani.nl/

Door Puck Schols

De leukste tijd van het jaar staat voor de deur: de ´ijstijd’. Nee, niet de ijstijd waarin het nog sneeuwde en hagelde in april maar de tijd dat het zonnetje weer gaat schijnen en we verlangen naar ijsjes! De tijd waarin je tijdens een pauze of tussenuur een wandelingetje kan maken of je favoriete docent smeekt om een ijsje van Ghiani, de ijssalon op loopafstand van de school. Hoe lokaal wil je het hebben?!

Zo liep ik er deze week binnen voor mijn eerste ijsje van het seizoen. Ik bestelde een ijsje met pure chocola en kers en een bolletje kaneel. Delizioso! Al met al een hele goede aftrap van het seizoen, en zo zie je: zelfs tijdens schooltijd kun je de plaatselijke horeca steunen.

En als Ghiani je groet bij het weggaan met ‘Ciao bella!’ waan je je toch een beetje op vakantie in Toscane.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here