In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Mamma Mia’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand maart de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. In deze aflevering gaat Sophie Paulis op pad om hoofdrolspeelster Helena van Woerkum alles te vragen over haar rol als Sophie Stuiveling.

Door Sophie Paulis

Zou jij je willen voorstellen? Wie ben jij in het dagelijkse leven?

Ik ben Helena van Woerkum. Ik ben 16 jaar, zit in 5 Havo en doe dit jaar dus eindexamen.

Wat voor een karakter heeft de persoon die jij speelt?

Sophie Stuiveling is heel vrolijk, heel vlot en is heel impulsief. Zij doet dus vaak dingen zonder erbij na te denken wat voor een consequenties dat heeft en hierdoor komt ze vaak in een conflict. Vaak is dit met Sky (haar verloofde) of Donna (haar moeder).

Hoe ben je bij de schoolmusical terechtgekomen en als je al vaker hebt meegedaan, voor de hoeveelste keer doe je mee?

Ik wist al vanaf de brugklas dat er een schoolmusical was. Ik wilde toen ook al meedoen maar durfde dit nog niet. Toen ik eindelijk mee durfde te doen kwam de pandemie, dus de musical ging een paar jaar niet door. Nu is de musical er weer dus heb ik me eindelijk kunnen opgeven, met succes!

Wat is jouw bijdrage in deze musical? Welke rol speel je? Hoe bereid jij je voor op deze rol? Hoe past die rol bij jou?

Ik speel Sophie Stuiveling, de dochter van Donna. Ik bereid me niet echt voor op de rol, ik stap er gewoon in. Onze karakters komen best wel overeen en hierdoor kan ik gewoon makkelijk in mijn rol stappen en hoef ik me niet echt voor te bereiden.

Stel, ik wil volgend jaar meedoen. Welk advies geef je mij dan?

Gewoon opgeven! Bij het begin was ik ook heel onzeker maar heb ik me toch opgegeven. Aan het begin zijn er bijeenkomsten waar iedereen gewoon scènes oefent, voor de rolverdeling bekend is, waarin je meer zekerheid opbouwt. Er is ook geen auditie dus tijdens deze oefensessies wordt er gekeken wie eventueel geschikt is voor een rol (en wie een rol wil natuurlijk), hierdoor heb je gewoon de tijd om uit je schulp te komen en geen druk van een auditie die goed moet gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here