In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Mamma Mia’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand maart de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. In deze aflevering gaat Tess Damen op pad om Joëll Smit alles te vragen over zijn rol als Sky.

Door Tess Damen

Zou je jezelf willen voorstellen?

Ik ben Joëll. Ik zit in 6 gymnasium. Ik ben 17 jaar oud, ik kom uit Elst en ik dans 9 uur in de week.

Hoe zou jij Sky omschrijven?

Het is een jongen die het leuk vindt om met vrienden te gaan zuipen en de jongen uit te hangen, maar tegelijk is hij ook wel klef en slijmerig naar Sophie toe. Hij wil dus een beetje stoer doen, maar ook Sophie laten zien dat hij van haar houdt. In de musical is het dus leuk om te zien dat hij meerdere kanten heeft.

Past de rol van Sky goed bij jou?

Niet per sé. Hij is wel echt een stoere jongen en zo zie ik mezelf niet echt. Ook ben ik niet zo klef en slijmerig, maar ik vind het wel heel leuk om die rol zo te spelen.

Hoe ben je bij de musical terechtgekomen?

Ik zat in de 2e en een vriendin van mij deed mee. Ze nam me een paar keer mee naar repetities en toen ben ik daarna zelf ook mee gaan doen.

Wat vind je het allerleukst aan de schoolmusical?

Ik vind het heel leuk dat je ook iets leuk kan doen buiten de lessen om. Ook houd ik heel erg van dansen, dus dat is ook heel leuk. En je leert zo meer mensen kennen van allerlei leeftijden en klassen.

Stel, ik wil volgend jaar meedoen. Welk advies geef je mij dan?

Ik zou het vooral aanraden je op te geven. Als het je misschien leuk lijkt zal ik gewoon naar de scriptlezing gaan. Het is ook niet dat je als je je opgeeft dat je er gelijk aan vast zit, dus als je het niet leuk vindt kan je altijd nog stoppen, maar het is echt een superleuke ervaring dus als je van zingen, dansen en/of acteren houdt is het heel leuk om een keer te proberen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here