In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Mamma Mia’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand maart de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. In deze aflevering gaat de redactie op pad om Janne alles te vragen over haar rol als Tanja.

Door redactie Mediahuis

Wie ben jij in de musical? Kan je jezelf voorstellen?

Ik ben Tanja, een van de vriendinnen van Donna, de moeder. Tanja is een chique vrouw die van de mannen houdt. Ze heeft ook al drie echtgenotes versleten en daar goed geld aan over gehouden. Daarnaast is ze ook een grote steun voor Donna.

Wat voor karakter heeft jouw personage?

Extravert, lief, blij en ze laat zich graag bedienen.

Hoe vind je het om dit te doen?

Super leuk! Wanneer krijg je nou de kans om zo’n karakter te spelen? Alleen in de musical!  Ik vind het ook heel leuk om samen met collega’s en docenten aan zo’n project te werken en ik vind het heel gaaf om te zien hoe iedereen groeit door de musical heen.

Hoe ben je bij de schoolmusical terechtgekomen en als je al vaker hebt meegedaan, voor de hoeveelste keer doe je mee?

Ik doe nu voor de 3e keer mee. Ik ben ermee begonnen omdat Arno me een keer vroeg of het niets voor mij zou zijn. Geen seconde spijt van.

Wat is jouw bijdrage in deze musical? Welke rol speel je? Hoe bereid jij je voor op je rol? En hoe past die rol bij jou?

Ik bereid me voor door teksten te leren en bij de repetities te zijn. Ik leer mijn teksten door de tekst van de ander in mijn telefoon in te spreken. Dat speel ik dan af en dan zeg ik mijn eigen tekst om te oefenen.

Vind je het spannend om mee te doen?

Uiteraard, het is altijd spannend om zoiets te doen of om nieuwe dingen te proberen, maar daardoor des te gaver als het lukt en als je het leuk vindt!

Stel, ik wil volgend jaar meedoen met de musical, welk advies geef jij me dan?

Doen! Je krijgt de kans om te kijken of het bij je past, als dat niet zo is dan begrijp ik het helemaal als je stopt, maar misschien ontdek je andere kanten en talenten van jezelf waarvan je niet wist dat je ze had!

1 REACTIE

  1. Geweldig om te zien hoe een musical tot stand komt met elkaar en voor elkaar waarbij leerlingen uit alle jaarlagen betrokken zijn en docenten en medewerkers ook meedoen. Leukste event van het jaar!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here