In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Wonderland’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand juni de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. In deze aflevering interviewde Marit Eken Bjorn Arts die inmiddels een jaar oud-Canisiaan is maar blij is dat hij alsnog ridder Lex mag gaan spelen.

Door Marit Eken

Zou jij je willen voorstellen? Wie ben jij in het dagelijks leven?

“Hoi, ik ben Bjorn Arts, ben 20 jaar. Heb een jaar geleden mijn diploma gehaald op het Canisius College. Nu een tussenjaar. Eigenlijk zou ik veel vrije tijd moeten hebben, maar ik werk 24 uur per week in de supermarkt Plus in Beek. Ik houd veel van gezelligheid. Ga graag lekker afspreken met vrienden.” Zingen vindt hij geweldig, ook veel gamen in de avond met vrienden doet hij graag. Het spel heet ‘leagh of legends.’ Ook is hij vaak bij me vrienden te vinden. Hij zegt: “Lekker doen, lekker laten.”

Meedoen aan de schoolmusical, is dat de droom van je schoolleven?

“Ik heb acteren altijd al heel erg leuk gevonden. Op de basisschool kwam er ook een programma waar je aan mee kon doen. Dat was een landelijke musical. Daar deed ik uiteindelijk ook aan mee. “Hierdoor merkte ik dat ik musicals en acteren erg leuk vond.” Toen hij op het Canisius College kwam wilde hij ook zo graag meedoen, want het is volgens hem een hele leuke extra activiteit. “Niet alleen het acteren en de musical zelf, maar je maakt ook nieuwe contacten en krijgt een betere band door met de docenten. Het is echt een musicalfamilie geworden.” Een droom vindt hij alleen een erg groot woord, maar het is wel een écht goed pluspunt aan de school.

Welke kwaliteiten heb je en hoe zet je die in bij de musical?

Bjorn is erg open naar andere mensen. Hij kan goed communiceren met alle leeftijden, zowel jong als oud. “Hierdoor betrek ik snel mensen erbij en laat weten dat iedereen erbij hoort.” Dus meer een kwaliteit in de verbondenheid tussen de musicalsterren.

Hoe ben je bij de schoolmusical terechtgekomen en voor de hoeveelste keer doe je mee?

Ongeveer 4 of 5 jaar geleden was de eerste schoolmusical, waar hij helaas te laat voor was om mee te doen. “Ik wist later pas dat er een musical was op deze school.” Het jaar daarop kwam de revue, waar Bjorn wel aan mee deed. Hij wilde het niet missen. Uiteindelijk met de revue erbij, is dit jaar nummer drie.

Wat is jouw bijdrage in deze musical? Welke rol speel je? Hoe bereid jij je voor op deze rol? En hoe past die rol bij jou?

“Ik speel Ridder Lex. Hij is een redelijk macho, stoere held die Alice wil redden. Ridder Lex is cool en geweldig.” Bjorn heeft bij het voorbereiden op deze rol vooral gekeken naar de Broadway musical versie. Daarbij heeft hij gekeken hoe Ridder Lex wordt gespeeld, wat is die rol precies. Daarnaast voor de spiegel gestaan om te kijken wat past en wat niet. Bovendien geoefend met zijn zus, die ook meedoet met de musical. “Ik sta erg zelfverzekerd in mijn schoenen en denk daarom dat deze rol bij mij past, omdat de rol zelfverzekerdheid moet uitstralen.” Ook schaamt hij zich niet en is niet bang om voor de gek te staan.

Stel, ik wil volgend jaar meedoen. Welk advies geef je mij dan?

“Dat is een pittige vraag!” Hij vertelt dat je niet bang moet zijn om fouten te maken. Daarnaast “doe lekker je ding. Het is alleen leuk als er iets gebeurt. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen, want Arno staat voor eigen invulling altijd open!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here