In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Wonderland’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand juni de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. In deze aflevering ging Lieke Lammers in gesprek met Imke Arts en Stijn Schreven en sprak met hen over hun rollen en nog veel meer!

Door Lieke Lammers

Zou je jezelf eens willen voorstellen, wie ben jij nou in het dagelijks leven?

Imke: Ik ben Imke Arts en ik zit in 6VWO. In mijn vrije tijd (in het dagelijks leven) kijk ik graag wat Netflix, ga ik shoppen of gezellig met vriendinnen afspreken.

Stijn: Ik ben Stijn Schreven en ik ben 18 jaar. Op dit moment zit ik in 6VWO en in het dagelijks leven vind ik het leuk om te voetballen.

Heb je altijd al in een schoolmusical willen spelen?

Imke: Het is nooit echt een droom geweest, maar ik hoorde drie jaar geleden van de schoolmusical en toen leek het me toch wel erg leuk om eens mee te kunnen doen. Wel hebben ik vroeger geacteerd voor de camera.

Stijn: Nee, eigenlijk niet. Ik had eerst echt een hekel aan musicals, omdat ik het zo naar vond als ze dan opeens in een film begonnen te zingen. Sinds vorig jaar doe ik mee met de musical en ik vind het toch wel erg leuk!

Wat vind je van het thema/onderwerp van de musical?

Imke: Ik vind het thema van de musical dit jaar echt super vet! Het wordt gewoon een hele leuke show en het decor is erg mooi.

Stijn: Ik vind het een erg leuk thema. Ik denk wel dat het thema leuker is als je je eerst verdiept in bijvoorbeeld Alice in Wonderland de film, omdat je dan een beter beeld krijgt.

Welke kwaliteiten heb je en hoe zet je die in bij de musical?

Imke: Ik denk dat ik altijd wel zorg voor wat gezelligheid. Ik vind het belangrijk dat er bij het repeteren plek is om te kunnen lachen, gieren en brullen, maar als het erop aankomt je ook serieus kunt werken.

Stijn: Ik vind dit best een moeilijke vraag, maar ik denk doordat ik het leuk vind om te doen dat dat helpt om goed te kunnen spelen in de musical.

Welke rol speel je en hoe bereid jij je voor op deze rol?

Imke: Ik speel de haas. Dit is een vrij duister karakter en als kostuum heb ik dan ook een donker outfit met gaten erin. Als voorbereiding op deze rol probeer ik zoveel mogelijk naar de repetities te komen die elke vrijdag zijn.

Stijn: Ik speel de rups. De rups is een heel mysterieus karakter en hij denkt dat hij alles weet. Als voorbereiding leer ik de tekst goed uit mijn hoofd. Ook heb ik van tevoren de film Alice in wonderland gekeken.

Herken je jezelf in het personage dat je speelt?

Imke: Nee, eigenlijk herken ik mezelf niet zo erg in het personage de haas. De haas loopt namelijk vaak iedereen achterna en daar zie ik mezelf niet voor aan.

Stijn: Nee, niet helemaal. Ik krijg wel vaak opmerkingen van vrienden dat ze de rol goed bij me vinden passen.

Stel, ik wil volgend jaar meedoen aan de schoolmusical, Welk advies geef je mij dan?

Imke: Probeer er met zelfvertrouwen te staan. Ook is het belangrijk om er van te genieten en er plezier in te vinden!

Stijn: Ik zou zeggen probeer het gewoon, want het is echt de moeite waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here