In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Wonderland’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand juni de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. In deze aflevering interviewde Marit Eken Mira de Moor die na haar diploma een tussenjaar volgde en nu weer even terug is om de hoedenmaker te spelen.

Door Marit Eken

Zou jij je willen voorstellen? Wie ben jij in het dagelijks leven?

“Hoi! Ik ben Mira en ben 18 jaar. Ik zit niet meer op deze school, heb nu een tussenjaar. Wel zit ik nog bij de musical, omdat deze musical eigenlijk vorig jaar zou hebben plaatsgevonden. Daarnaast ben ik oppas en werk in een restaurant.” Het plan is dat ze volgend jaar gaat beginnen met de studie psychologie.

Meedoen aan de schoolmusical, is dat de droom van je schoolleven?

“Niet de droom van mijn schoolleven,” zegt Mira. Maar wel een grote toevoeging. Iets wat heel leuk was om te doen, omdat het ook een afleiding is van het leren en je leert veel nieuwe mensen kennen!

Welke kwaliteiten heb je en hoe zet je die in bij de musical?          

Ze vindt zang het leukst en vindt ook dat ze dat het beste kan! Naast de musical heeft veel andere muzikale hobby’s. Daarnaast heeft ze ook altijd wel gedanst. “Die combinatie zet ik in de musical.”

Hoe ben je bij de schoolmusical terechtgekomen en voor de hoeveelste keer doe je mee?

“Voor de tweede keer doe ik mee aan de schoolmusical.” Ze wist eigenlijk niet meer hoe ze bij de musical terecht is gekomen, maar het contact zou via de mail die gestuurd werd over het meedoen, zijn ontstaan.

Wat is jouw bijdrage in deze musical? Welke rol speel je? Hoe bereid jij je voor op deze rol? En hoe past die rol bij jou?

“Ik ben de hoedenmaker, een beetje de gemenerik van het verhaal.” Mira zegt dat ze al bezig was met het voorbereiden op deze musical vóórdat het verhaal van de musical bekend was! “Ik leer de liedjes uit mijn hoofd, lees vaak de tekst door en oefen natuurlijk heel erg veel.” Daarnaast heeft ze net als Bjorn Arts de Engelse Broadway musical, die op YouTube staat, een paar keer bekeken.

Stel, ik wil volgend jaar meedoen. Welk advies geef je mij dan?

“Doen!” Ze vertelt dat er dingen zijn die je tegen kunnen houden, zoals geen tijd. “Maar wees niet bang dat je het te druk hebt, want je kan het gewoon deels onder schooltijd doen. Je kunt het best wel goed zelf inplannen en het kost niet veel tijd. De maand voor de uitvoering om alle puntjes op de i te zetten, zal wel meer tijd kosten.” Bovendien zegt ze dat als je voelt dat je wilt zingen of dansen, dan moet je dat gewoon doen. “Zet je over de angst heen! De mensen om je heen doen precies hetzelfde, waardoor jij je niet zo bekeken hoeft te voelen. Bekijk het als dat je een aandeel bent van het gehele plaatje!” Als laatst zegt ze dat er genoeg rollen zijn waarin je niet hoeft te zingen óf dansen als je dat écht niet kan, maar je kunt het wel altijd leren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here